Για 31η χρονιά, διεξήχθη ο διεθνούς φήμης διαγωνισμός του Festival Automobiles International, στο πλαίσιο των βραβείων Grand Prizes για το πιο όμορφο αυτοκίνητο της χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Αυτοκινήτου, πραγματοποιήθηκε στο Hotel National Des Invalides του Παρισιού, παρουσία των μεγαλύτερων εταιριών του χώρου και φημισμένων προσωπικοτήτων. Νικητής αναδείχθηκε το Renault Talisman, με τον επικεφαλής σχεδίασης της γαλλικής φίρμας, Laurens van den Acker, να τιμάται με το βραβείο Design Grand Prix.

Στην κατηγορία concept cars, την πρώτη θέση κατέλαβε το Mazda RX-Vision, στην κατηγορία supercar το Ford GT, καλύτερο εσωτερικό αναδείχθηκε αυτό του νέου MINI Clubman, το βραβείο δημιουργικότητας πήγε στο Bugatti Vision Gran Turismo, ενώ πιο φουτουριστικό ήταν το Mercedes F015. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνουμε πως, για να λάβει μέρος στο διαγωνισμό ένα μοντέλο παραγωγής, πρέπει να έχει διατεθεί ή να λανσαριστεί στην αγορά μέσα στο έτος και να έχει τιμή εκκίνησης έως τα 55.000 ευρώ. Το International Automobile Festival ιδρύθηκε το 1986 και στην ψηφοφορία για το «The Most Beautiful Car of the Year», λαμβάνει μέρος το κοινό και όχι κάποια επιτροπή, όπως στα υπόλοιπα βραβεία.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

      

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης