Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η DS Automobiles παρουσίασε τη νέα γενιά του DS4, ένα αυτοκίνητο με avant-garde σχεδίαση, απαράμιλλο στυλ, εκλεπτυσμένη κομψότητα και προηγμένες τεχνολογίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούριο hatchback της γαλλικής φίρμας τοποθετείται στο ανώτατο άκρο της κατηγορίας, απέναντι ακριβώς από τις κορυφαίες προτάσεις της αγοράς, δηλαδή τα Audi A3, BMW 1 Series και Mercedes A-Class.

Το αυτοκίνητο έχει εντυπωσιακή παρουσία στον δρόμο. Με πλάτος 1,83μ., μεγάλους τροχούς, μήκος που θεμελιώνει τις συμπαγείς διαστάσεις των 4,40 μέτρων και ύψος 1,47μ., η σιλουέτα του κλέβει την παράσταση.

Πατάει σε ζάντες 19 ή 20 ιντσών, φέρει λεπτούς προβολείς DS MATRIX LED VISION, όμορφα διακοσμητικά, εμπνευσμένα φινιρίσματα, αιχμηρές άκρες στο αμάξωμα και μια φωτεινή υπογραφή στο πίσω μέρος με το εφέ του ανάγλυφου με laser.Πορτμπαγκάζ χωρητικότητας 430 λίτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις (DS 4, DS 4 Cross και DS 4 Performance Line), με την καθεμία να ακολουθεί διαφορετικό αισθητικό προσανατολισμό. Όσον αφορά στα χρώματα, υπάρχουν επτά εξωτερικές αποχρώσεις (Copper Gold, Lacquered Grey, Pearl Crystal, Platinum Grey, Red Velvet, Pearl White και Perla Nera Black).

 

Απόλυτη ηρεμία

Από τα πιο στιλάτα και premium εσωτερικά στην κατηγορία.

Ανοίγοντας την πόρτα αντιλαμβάνεσαι γιατί το DS4 ανήκει στα top class μικρομεσαία. Το ψηφιακό εσωτερικό του προσφέρει κορυφαία εργονομία και καινοτομία και στοχεύει στη δημιουργία απόλυτης ηρεμίας.

Το ταξίδι με αυτό το αυτοκίνητο ανάγεται σε τέχνη, με τη νέα διάταξη των χειριστηρίων και των διακοπτών, που βρίσκονται ομαδοποιημένοι σε τρεις ζώνες διεπαφής για απλοποίηση της εμπειρίας. Τα καθίσματα με την υψηλής ποιότητας επένδυση θυμίζουν κέλυφος, οι επιφάνειες στην καμπίνα καλύπτονται από διαφορετικούς τύπους δέρματος, Alcantara, ανθρακόνημα, ξύλο, καθώς και ανακυκλώσιμα υλικά.

Κάθε κομμάτι του σαλονιού είναι σχεδιασμένο με ακρίβεια. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα πάντα, από σύστημα καθαρισμού αέρα με αισθητήρες για σωματίδια PM2.5, έως επαυξημένη τεχνολογία, ψηφιακές οθόνες με καινοτόμο σύστημα προβολής, υπηρεσίες συνδεσιμότητας, ημιαυτόνομη οδήγηση, αισθητήρες λαβής στο τιμόνι και δεκάδες ακόμη τεχνολογίες.

Στην καμπίνα μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση τέσσερις επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών έχει κανονικό σχήμα, είναι εύκολος στη φόρτωση χάρη στο χαμηλό κατώφλι και παρέχει ωφέλιμο όγκο 430 λίτρων.

 

Υβριδικό plug-in, βενζινοκίνητο και diesel

Αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται με τους γνωστούς κινητήρες βενζίνης 1.2 PureTech απόδοσης 130 ίππων και 1.6 PureTech με 180 και 225 ίππους, τον πετρελαίου 1.5 BlueHDi 130 PS, καθώς και στην plug-in υβριδική έκδοση E-Tense με συνδυαστική ισχύ 225 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία 50 χιλιομέτρων. Όλα τα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων.

Ένα από τα δυνατά σημεία του DS4 είναι η ενεργή ανάρτηση DS Active Scan Suspension που χρησιμοποιεί κάμερα για να σκανάρει την επιφάνεια του οδοστρώματος, προσαρμόζοντας κατάλληλα τη σκληρότητα της ανάρτησης ανεξάρτητα σε κάθε τροχό.

To DS 4 Cross θα διαθέτει και το σύστημα Advanced Traction Control για καλύτερη πρόσφυση σε χιόνι ή λάσπη, καθώς και το Hill Assist Descent Control για ευκολότερη κίνηση σε κατηφόρα.

Στη χώρα μας, η νέα γενιά του μοντέλου θα κυκλοφορήσει το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

 

 

Plug-in υβριδικό με 225 ίππους το νέο crossover της DS

Peugeot-Citroen Group και Fiat Chrysler έγιναν μια εταιρεία

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης