Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μετά την απλή έκδοση του εντυπωσιακού crossover, η οποία είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας, η ισπανική φίρμα είναι έτοιμη να λανσάρει στις αγορές της Ευρώπης την plug-in hybrid εκδοχή του μοντέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτοιμες οι πρώτες μονάδες του εντυπωσιακού CUV (Crossover Utility Vehicles).

Το Formentor e-HYBRID θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 204 και 245 ίππους. Η παραγωγή του έχει ξεκινήσει στο εργοστάσιο του Martorell στη Βαρκελώνη, με ρυθμό 100 μονάδες την ημέρα για τις πρώτες εβδομάδες.

Το αυτοκίνητο της Cupra ενσωματώνει τον βενζινοκινητήρα 1.4 TSI κι ένα ηλεκτρικό μοτέρ που λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 13 kWh. Η έκδοση με τους 245 ίππους και τα 400 Nm ροπής μπορεί να Φορτίζει από την πρίζα.κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 55 χιλιόμετρα. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 7 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι στο 1,4 λίτρο ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 31 γρ./χλμ. σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

H έκδοση με τους 204 ίππους φέρει το ίδιο υβριδικό σύνολο, έχει ροπή 350 Nm και επιτάχυνση 0-100 σε 7,8 δευτερόλεπτα. Η ηλεκτρική αυτονομία είναι στα ίδια επίπεδα, όπως και η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2.

Το κλειδί στην επιτυχία

Καίει ελάχιστα και έχει πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Με την κυκλοφορία αυτού του μοντέλου, η μάρκα στοχεύει να εδραιώσει τη θέση της στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές και να εισέλθει στις περισσότερο εξηλεκτρισμένες χώρες της Βόρειας Ευρώπης, όπως η Νορβηγία. Στόχος της Cupra είναι το 50% των συνολικών πωλήσεων του Formentor να καλύπτουν οι plug-in υβριδικές εκδόσεις.  

 

Ήρθε στην Ελλάδα το εντυπωσιακό Cupra Formentor

Το Cupra Formentor VZ5 αποδίδει γύρω στους 400 ίππους

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης