Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με νίκη του Sebastian Vettel που επέστρεψε στις νίκες ολοκληρώθηκε ο πρώτος φετινός γύρος του Μετά από 1.5 σχεδόν χρόνο (20/9/2015) ο Vettel επέστρεψε στο πρώτο σκαλί του βάθρου! παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 που διεξήχθη στην πίστα Albert Park της Αυστραλίας. Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κατέκτησε την 43η νίκη στην καριέρα του με μονοθέσιο της Ferrari η οποία με τη σειρά της έδωσε και πάλι χαμόγελα στα εκατομμύρια των οπαδών της.

Για να φτάσει στην κορυφή ο Γερμανός πιλότος έπρεπε να δεχτεί και την… βοήθεια του Max Verstappen (Red Bull). Αυτό συνέβη στον 18ο γύρο, οπότε και ο Hamilton βρέθηκε στα πιτς για αλλαγή ελαστικών. Η έξοδος τον έστειλε πίσω από τον Ολλανδό ο οποίος με τη σειρά του, του… έκοψε την φόρμα τον κράτησε πίσω από την Red Bull και αυτό του κόστισε σε πολύτιμο χρόνο. Την ίδια ώρα ο Vettel μεγάλωσε την διαφορά και το δικό του πιτ στοπ λίγο αργότερα (στον 23ο γύρο) τον έφερε μπροστά από τον Βρετανό και μάλιστα με διαφορά… 

Επιστροφή στις νίκες για τον Vettel...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mercedes στις θέσεις 2-3
Τελικά, ο Hamilton δεν κατάφερε να αντιδράσει (ή καλύτερα να προσπεράσει) και παρέμεινε στην δεύτερη θέση (μετά και τα πιτ στοπ των υπολοίπων οδηγών) ενώ το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο Bottas στον πρώτο του αγώνα με μονοθέσιο της Mercedes. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Kimi Raikkonen με την Ο Verstappen τερμάτισε 5ος αλλά έπαιξε το ρόλο του στο ποιος κέρδισε τον αγώνα της Αυστραλίας… δεύτερη Ferrari έχοντας πίσω του τον Verstappen με Red Bull. Την βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Massa (Williams), Perez (Force India), Sainz (Toro Rosso), Kvyat (Toro Rosso) και Ocon (Force India).

Συμπερασματικά, η Ferrari έδειξε πως επιστρέφει στο προσκήνιο και ό,τι φέτος η Mercedes δεν θα έχει εύκολα απογεύματα. Από την άλλη, η Red Bull δείχνει δυνατή αλλά όχι ικανή, τουλάχιστον ακόμα, να κυνηγήσει νίκες. Ερωτηματικό παραμένει το θέμα των… προσπεράσεων που στην ουσία δεν είδαμε κάτι ιδιαίτερο που να μας ξεσηκώσει. Τα επόμενα γκραν πρι θα μας δώσουν μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα δούμε τη φετινή σεζόν. Το σίγουρο είναι πως η μάχη Mercedes – Ferrari θα δώσει άλλον αέρα στην φετινή Formula 1.

Η συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα δοθεί στις 9 Απριλίου στην Κίνα.

 
Χαρακτηριστικά του GP της Αυστραλίας

  • Ο αγώνας κρίθηκε στον… Verstappen (Red Bull) που κράτησε πίσω του τον Hamilton μετά το πρώτο πιτ στοπ του Βρετανού.
  • Από τις 20 Σεπτεμβρίου 2015 είχε να κερδίσει αγώνα ο Vettel…
  • Όπως φάνηκε δύσκολα θα βλέπουμε φέτος προσπεράσεις…
  • Τις 226 νίκες έφτασε η Ferrari…
  • Η Mercedes φέτος μάλνλον δεν θα τρέχει… μόνη της!
  • Βάθρο για τον Bottas στον πρώτο του αγώνα με την Mercedes…
  • Ο πρώτος σπασμένος κινητήρας για φέτος (15ος γύρος) ήταν της Haas του Grosjean…

Τα τελικά αποτελέσματα του γκραν πρι της Αυστραλίας.

H βαθμολογία των οδηγών της Formula 1 μετά τον πρώτο αγώνα της χρονιάς...
Η βαθμολογία του πρωταθλήματος των ομάδων...

O Max Verstappen με Red Bull όχι μόνο τερμάτισε στην 5η θέση αλλά ήταν και ο πιλότος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη νίκη του Vettel!
Εδώ και... 1.625 ημέρες είχε να βρεθεί στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος των οδηγών η Ferrari και συγκεκριμένα το 2012 από το γκραν πρι της Κορέας...
Η Mercedes αρκέστηκε στις θέσεις 2 και 3 με τους Hamilton και Bottas αντίστοιχα
Ίσως από τις ελάχιστες προσπεράσεις που είδαμε στον πρώτο αγώνα...
Το βλέμμα του Hamilton στο βάθρο δείχνει πόσο στραβά πήρε την ήττα...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης