Απέμεναν τρεις γύροι για το τέλος του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν και η Red Bull Racing όδευε για έναν θρίαμβο. Το ελαστικό στο μονοθέσιο του Max Verstappen έσπασε όμως και ο Ολλανδός εγκατέλειψε απογοητευμένος, χάνοντας μέσα από τα χέρια του μια σίγουρη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας διεκόπη για λίγα λεπτά, καθώς βγήκε κόκκινη σημαία και άρχισε εκ νέου στον 49ο γύρο, αφού καθαρίστηκε η πίστα από τα σπασμένα κομμάτια του μονοθεσίου του Verstappen, ο οποίος εκνευρισμένος κλωτσούσε το ελαστικό.

Κατά την εκκίνηση, ο Sergio Perez κράτησε πίσω του τον Lewis Hamilton και πήρε μια σπουδαία νίκη. Ο Βρετανός στην προσπάθεια να τον προσπεράσει βγήκε εκτός και έχασε τα πάντα. Η Mercedes απογοήτευσε εκ νέου, καθώς και ο Valtteri Bottas έμεινε στην 12η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απίστευτο αγώνα έκανε και ο Sebastian Vettel, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με την Aston Martin. Ένας ακόμη οδηγός που εντυπωσίασε στο Baku City Circuit ήταν ο Pierre Gasly της AlphaTauri, o οποίος τερμάτισε τρίτος. 

Ο Charles Leclerc μπορεί να εκκίνησε από την pole position αλλά σε ρυθμό αγώνα η Ferrari είναι αδύνατον να ακολουθήσει τους πρωτοπόρους. Έτσι, ο Μονεγάσκος έμεινε τέταρτος, με τον Lando Norris να τον ακολουθεί. Ο Alonso τερμάτισε έκτος και ο Tsunoda έβδομος, μπροστά από τον Sainz. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ricciardo και Raikkonen.

Στο Αζερμπαϊτζάν παρακολουθήσαμε έναν πραγματικά εκπληκτικό αγώνα με ανατροπές, εγκαταλείψεις και λάθη. Η βαθμολογία στους οδηγούς παρέμεινε ως είχε, με τον Verstappen να προηγείται του Hamilton και τη Red Bull να αυξάνει τη διαφορά από τη Mercedes.

Το επόμενο Grand Prix είναι προγραμματισμένο για τις 18-20 Ιουνίου στη Γαλλία.

 

Αναλυτικά η κατάταξη στο Μπακού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης