Στη Νίκαια της Γαλλίας, θα ταφεί σε λίγη ώρα ο οδηγός της Marussia, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του τα ξημερώματα του Σαββάτου, εννέα μήνες μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε στο GP της Ιαπωνίας, τον Οκτώβριο του 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κηδεία του 25χρόνου Γάλλου, θα λάβει χώρα στο ναό Sainte Reparate Cathedral, παρουσία συγγενών, στενών φίλων της οικογένειας και των συναδέλφων του, ωστόσο είναι βέβαιο πως στην πλατεία γύρω από το ναό θα μαζευτεί πλήθος κόσμου που θέλει να πει το αντίο στον Jules Bianchi.

Όλοι σχεδόν οι πιλότοι της F1, με πρώτο τον Sebastian Vettel θα παρευρεθούν στην κηδεία του άτυχου συναθλητή. Η οικογένεια του με ανακοίνωση, αναφέρει πως, «ο Jules πάλεψε μέχρι το τέλος, όπως έκανε πάντα, αλλά η μάχη του έφτασε στο τέλος. Ο πόνος είναι τεράστιος και απερίγραπτος», ευχαριστώντας παράλληλα όσους τους συμπαραστάθηκαν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποδίδοντας φόρος τιμής, η FIA απέσυρε τον αριθμό 17 που χρησιμοποιούσε ο Bianchi, από τη λίστα των διαθέσιμων αριθμών στην F1, σε ένδειξη σεβασμού. Ο Jules πήρε μέρος σε 34 Grand Prix και ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς οδηγούς στις τάξεις του αθλήματος.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, είχε επιλεγεί ώστε να αντικαταστήσει τον Kimi Raikkonen όταν αυτός θα αποχωρούσε από την ιταλική ομάδα. Ο Fernando Alonso, στο GP του Μονακό πέρυσι, το είχε χαρακτηρίσει «αστέρι», ενώ όλοι στα paddock της F1 μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα και το ταλέντο του.

R.I.P Jules Bianchi (3/8/1989 – 18/7/2015)… Καλό παράδεισο


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης