Επιμέλεια:Περικλής Χαλάτσης

Από νωρίς το πρωί, σήμερα,Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021, τα πληρώματα που συμμετέχουν στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις ξεκίνησαν  να κάνουν δοκιμές στις ειδικές διαδρομές στην Παύλιανη, στη Γραβιά, στους Βωξίτες και στο Ελευθεροχώρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες Δευτέρα έκαναν δοκιμές και έγραψαν στα Road Book τις ειδικές διαδρομές Άγιοι Θεόδωροι, Λουτράκι, Θήβα και Ελάτεια.

Μηχανικοί και οδηγοί ασχολήθηκαν περισσότερο με τις αναρτήσεις και τα λάστιχα. Οι ειδικές είναι αρκετά σκληρές και πρέπει να γίνει η σωστή επιλογή σε όλα. Αυτό που επιδιώκουν είναι να έχουν μέσα στον αγώνα όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα και λιγότερες σκοτούρες.

Όχι ότι θα αποφύγουν τα κλαταρίσματα και τις σπασμένες αναρτήσεις. Στις δοκιμές που έγιναν σε διαδρομές της Κορινθίας,της Φθιώτιδας και της Φωκίδας, με ταχύτητες «βόλτας» υπήρξαν αρκετά προβλήματα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που θέλουν να προβλέψουν όσον αφορά κυρίως τον τύπο των ελαστικών είναι οι καιρικές συνθήκες. Σε περίπτωση βροχής αλλάζουν όλα. Όχι μόνο στα λάστιχα αλλά και στην σκληρότητα των αναρτήσεων. 

Sebastian OgierΗ ΕΜΥ δίνει κατά τόπους παροδικές βροχές πράγμα που σημαίνει ότι στην ίδια ειδική κάποια πληρώματα θα περάσουν με στεγνό οδόστρωμα και κάποια με βρεγμένο. Και εκεί θα δούμε μεγάλες διαφορές στους χρόνους.

Thierry NeuvilleΟι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές και αυτό θα βοηθήσει να κρατηθούν σε καλά επίπεδα τα ελαστικά που καταπονούνται όχι τόσο από τα ντριφταρίσματα αλλά από τις φυτευτές πέτρες στις χωμάτινες διαδρομές.

H Molly Taylor απο την Αυστραλία είναι η μοναδική γυναίκα που τρέχει στο Ράλι ΑκρόπολιςΜεγαλύτερα προβλήματα μέσα στις ειδικές θα αντιμετωπίσουν τα τελευταία πληρώματα. Μετά το πέρασμα των πρώτων εργοστασιακών αυτοκινήτων οι δρόμοι έχουν αυλακιές αλλά και αρκετές πέτρες.

Ott TanakΟ χρόνος γράφει αντίστροφα και όσο πλησιάζουμε στη σημαία της εκκίνησης τόσο η αγωνία κορυφώνεται. Η επίσημη έναρξη είναι την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 17.30 (για το πρώτο πλήρωμα) από τον Ιερό  Βράχο στην Ακρόπολη και στις 18.00 γίνεται στο Σύνταγμα η εκκίνηση της πρώτης ειδικής διαδρομής που έχει ονομασθεί COSMOTE 5G Athens Stage και θα μεταδοθεί ζωντανά σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Την Παρασκευή 10/ θα γίνουν πέντε ειδικές διαδρομές, το Σάββατο 11/9 έξι ειδικές διαδρομές και την Κυριακή 12/9 θα γίνουν τρείς ειδικές διαδρομές. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης