Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Μπορεί να ζούμε τον λεγόμενο… λιτό βίο που λέει και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως τα πολυτελή αυτοκίνητα δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Αρκετά συχνά κάνουμε αφιερώματα για ακριβά αυτοκίνητα που έχουν πουληθεί και έχουν κυκλοφορήσει στη χώρα μας αλλά η μάρκα που μας έχει… ξεφύγει είναι η Aston Martin.

Να σημειώσουμε πως η βρετανική φίρμα διαθέτει ακόμα και εισαγωγική εταιρεία μαζί με κατάστημα πωλήσεων – service που εδρεύει στην λεωφόρο Αθηνών λίγα μέτρα από την διασταύρωση της λεωφόρου Κηφισού.

Συνολικά 23 Aston Martin DBS έχουν ταξινομηθεί στην Ελλάδα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο του James Bond
Αναζητώντας τον αριθμό των αυτοκινήτων που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τις ταινίες του James Bond και έχουν κυκλοφορήσει στη χώρα μας διαπιστώνουμε πως είναι συνολικά 95. Σε αυτό τον αριθμό δεν συμπεριλαμβάνονται όσα έχουν ξένες πινακίδες ή δεν έχουν ταξινομηθεί ποτέ στη χώρα μας. Να σημειώσουμε δε, πως το νούμερο αυτό αφορά τις χρονιές από τότε που ξεκίνησε να γίνει ηλεκτρονική καταγραφή στοιχείων στο υπουργείο.

Αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρα μας, οι 95 Aston Martin που έχουν ταξινομηθεί δεν είναι πολύ ψηλό νούμερο, ενώ θα μπορούσε να ήταν αρκετά μεγαλύτερο αν δεν είχε ξεσπάσει η κρίση την τελευταία πενταετία. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως έχουν ταξινομηθεί 23 Aston Martin DBS, 10 DB9 ενώ έχουν  πουληθεί και δύο Cygnet.  

 

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι τo ένα από τα δύο ελληνικά Aston Martin Cygnet

Πολύ χαρακτηριστική η σχεδίαση των μοντέλων της βρετανικής φίρμας (στην φωτό η DB9)

Το Aston Martin Cygnet το οποίο βασιζόταν (σταμάτησε η παραγωγή) στο Toyota IQ...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης