Αποστολή στην Ελβετία: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   


Η πρώτη ευρωπαϊκή έκθεση αυτοκινήτου της χρονιάς και πιο σημαντική στον χώρο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας έχει ανοίξει τις πύλες της και για τις επόμενες 10 μέρες μέρες θα παρουσιάσει στο κοινό όλες τις νέες τάσεις. Βρεθήκαμε στη Γενεύη και σας μεταφέρουμε εικόνες και εντυπώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φώτα, λάμψη, ήχος

O φακός του zougla.gr κατέγραψε τα πάντα στο ελβετικό σαλόνι

Το 87th Gevena International Motor Show φιλοξενείται από τις 9 έως τις 19 Μαρτίου στην κοσμοπολίτισσα πόλη της Ελβετίας, συγκεντρώνοντας όλα τα φώτα. Τις προηγούμενες μέρες και πιο συγκεκριμένα στις 7-8 Μαρτίου, ο χώρος άνοιξε αποκλειστικά για τους εκπροσώπους του Τύπου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν όλες τις παγκόσμιες πρεμιέρες ζωντανά, τις νέες τεχνολογίες, τα πρωτότυπα και τα μοντέλα παραγωγής.

Φέτος, πραγματοποιήθηκαν 86 παγκόσμιες πρεμιέρες, 21 πανευρωπαϊκές και 18 ανανεωμένες εκδόσεις. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έδωσαν βάρος στα πιο συμβατικά και εμπορικά αυτοκίνητα και στις τεχνολογίες που αφορούν τη διασυνδεσιμότητα​

Η έκθεση της Γενεύης πραγματοποιείται παραδοσιακά στο Palexpo που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο. Δεν είναι η μεγαλύτερη από πλευράς όγκου και δεν συγκρίνεται σε μεγαλοπρέπεια με τη Φρανκφούρτη για παράδειγμα, ωστόσο, είναι η πιο στιλάτη και… «γκλάμορους» σε διεθνές επίπεδο. Οι εταιρείες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, προβάλλουν σε παγκόσμια πρώτη τα πιο σημαντικά μοντέλα και σχεδιάζουν περίτεχνα περίπτερα.

Φέτος, πραγματοποιήθηκαν 86 παγκόσμιες πρεμιέρες, 21 πανευρωπαϊκές και 18 ανανεωμένες εκδόσεις. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έδωσαν βάρος στα πιο συμβατικά και εμπορικά αυτοκίνητα, καθώς και στις τεχνολογίες που αφορούν τη διασυνδεσιμότητα. Φυσικά, δεν έλειψαν τα concept cars, με τις φουτουριστικές γραμμές, και τα ηλεκτροκίνητα, τα οποία τα επόμενα χρόνια θα αντικαταστήσουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Τα αστέρια

Επιβλητικό το περίπτερο της Mercedes. Σε πρώτη θέα η AMG GT R

Από τα πιο εντυπωσιακά περίπτερα ήταν αυτό της Mercedes-Benz. Η γερμανική εταιρεία υποδέχθηκε εκατοντάδες δημοσιογράφους από κάθε γωνιά της γης στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, μεταξύ των οποίων και το zougla.gr.

Ο πρόεδρος της Daimler AG, Dieter Zetsche, ήταν αυτός που αποκάλυψε την εκπληκτική AMG GT concept, ένα σπουδαίο  τετράτροχο, από πλευράς σχεδίασης, τεχνολογιών και επιδόσεων. Μάλιστα, το συγκεκριμένο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια της Mercedes-AMG. Επίσης, είδαμε για πρώτη φορά την καινούργια E-Class Cabriolet, τις AMG E 63 S Estate, AMG GT C Roadster Edition 50, AMG C 63 S Cabriolet Ocean Blue Edition, AMG C 43 Coupe Night Edition και την επιβλητική Maybach G 650 Landaulet, ένα αυτοκίνητο που έκανε κυριολεκτικά θραύση.

Τα ανώτερα στελέχη της BMW μπροστά από τη νέα E-Class Cabriolet

Από το stand της Mercedes παρέλασε όλος ο καλός κόσμος, από τον Eddie Jordan, πρώην ιδιοκτήτη ομάδας της F1, έως τους CEO των βασικών ανταγωνιστών. Καταγράψαμε τον επικεφαλής της BMW, Harald Kruger με τους συνεργάτες του να επεξεργάζονται την E-Class Cabriolet, τον ισχυρό άνδρα του PSA Group, Carlos Tavares, να κάνει βόλτες μόνος του, χωρίς καν έναν άνθρωπο της ασφάλειας γύρω του, αλλά και το αφεντικό της VW, Matthias Muller, να στέκεται στο περίπτερο της Mercedes, επίσης μόνος του. Ο κύριος Zetsche, πάντα με συνοδεία δύο ανδρών επιθεωρούσε τα πάντα και δεν δίστασε να πάει μέχρι τη Brabus, ρωτώντας για το εσωτερικό της βελτιωμένης G-Class.

Οι εκπλήξεις  

Το Αυτοκίνητο της Χρονιάς ανακοινώθηκε στη Γενεύη

Στην Peugeot επικρατούσε ευφορία, καθώς όπως παραδέχθηκαν και οι ίδιοι οι Γάλλοι, δεν περίμεναν το 3008 να κατακτήσει τον τίτλο του« Αυτοκινήτου της Χρονιάς». Ο διευθυντής της φίρμας, ο Jean-Philippe Imparato δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος και περήφανος, κάνοντας λόγο για μια βράβευση που επισφραγίζει την εξαιρετική δουλειά που έκαναν όλες οι ομάδες της μάρκας και του ομίλου.

Η Nissan μας αιφνιδίασε με το ανανεωμένο Qashqai, καθώς δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι θα το παρουσίαζε στη Γενεύη. Το αυτοκίνητο δείχνει σαν καινούργιο, υιοθετώντας στο εμπρός τμήμα τη σχεδιαστική φιλοσοφία του Micra. Επίσης, διαθέτει νέα φώτα τεχνολογίας LED εμπρός και πίσω, νέα καθίσματα, τιμόνι και επενδύσεις, ανασχεδιασμένη κονσόλα, πιο ζωντανά χρώματα για το εξωτερικό αμάξωμα και προηγμένες τεχνολογίες όπως το ProPilot για ημιαυτόνομη οδήγηση.

Το νέο Seat Ibiza

Η Citroen έδειξε το πρωτότυπο C-Aircross και φυσικά τη νεότερη γενιά του C3, η Seat το ολοκαίνουργιο Ibiza, ένα αυτοκίνητο που αναμένεται να προσελκύσει πολλούς αγοραστές και η Suzuki το Swift. Φυσικά δεν παραλείψαμε να πάμε μέχρι τη Ford για να δούμε το Fiesta ST και το υπέροχο GT, στην Honda για το «σκληροπυρηνικό» Civic Type R και το NSX,  στη VW, όπου επεξεργαστήκαμε το νέο Arteon που αντικαθιστά το CC και ανήκει στην κατηγορία των premium τετράθυρων coupe.

Πολλά από τα φώτα έπεσαν πάνω στο Alpine A110 αλλά και στο Audi Q8, ένα εντυπωσιακά μεγάλο SUV. Μάρκες όπως οι Ferrari, Lamborghini, McLaren, Aston Martin, Pagani και Koenigsegg έδωσαν το δικό του σόου με τα εξωτικά δημιουργήματά τους, η Porsche είχε ένα πλήρες περίπτερο, όπως και οι πολυτελείς φίρμες Rolls-Royce και Bentley.

Λίγη ώρα πριν αρχίσουν οι αποκαλύψεις
Το σεντόνι φεύγει και η 720S αποκαλύπτεται
Πλήθος κόσμου την πρώτη μέρα στην έκθεση
Ο επικεφαλής της Mercedes μπροστά από την GT concept και την σειρά της Ε-Class
Απίστευτη πολυτέλεια από τη Rolls-Royce
Εντυπωσιάζει το ανανεωμένο Nissan Qashqai
το πρωτότυπο Citroen C-Aircross
Από το stand της Maserati περάσαμε πολλές φορές... η ομορφιά μας συνεπήρε
Έρωτας από την πρώτη ματιά το Ford GT
Κούκλα η Alfa Romeo Stelvio
Το νέο Ibiza σε κόκκινο χρώμα
Αστράφτει πραγματικά η Pagani Huayra
Το εξωπραγματικό hypercar της Koenigsegg
Ενδιαφέρον το Hyundai Ioniq plug-in
Έχει ανέβει επίπεδο η SsangYong και το δείχνει
Όλα τα μοντέλα της BMW επί σκηνής
Πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν το νέο Volvo XC60
To Honda NSX δίπλα στο μονοθέσιο της F1
Arteon. Το καινούργιο τετράθυρο coupe της VW
Αυτό είναι το Mitsubishi Eclipse Cross
Με τεχνολογίες κατευθείαν από F1 η Aston Martin
Κλασικά αλλά απολαυστικά τα Morgan
Μπήκαμε στην AMG GT R και πάθαμε την πλάκα μας!!
Φωτογραφίζοντας τον Dieter Zetsche μέσα στο Brabus
Ακραίο το νέο Civic Type R. Τεράστια πτέρυγα και απολήξεις
Πανέμορφο το KIA Stinger
H Infiniti δεν έλειπε από την έκθεση
Τα μοντέλα της Jeep επί σκηνής
Αέρας φρεσκάδας από τη Fiat και το 500
Δυναμικό παρών και από τη Subaru
Ferrari 812 Superfast. Προκάλεσε κυριολεκτικά πάταγο στην πρεμιέρα
Φουτουριστικά πρωτότυπα
Εκρηκτική η Porsche 911 GT3
To Artega της Super Leggera
Άξιζε η αναμονή για το Alpine A110
Audi Q8 concept
Renault Zoe e-sport.
Αυτή η απόχρωση στη Jaguar I-Pace ήταν έμπνευση
Η πανίσχυρη Lamborghini Huracan Performante
To νέο Suzuki Swift
Το Range Rover Velar μας απασχολήσε πολύ με την ελκυστική σχεδίαση και την εξαιρετική καμπίνα του
Αυτό μας άφησε με το στόμα ανοικτό. Mercedes Maybach G 650 Landaulet
O Γιάννης Λημναίος από το gocar.gr φωτογραφίζει, ο Κώστας Μήτσου από το autotriti έχει το χαμόγελο της ευτυχίας και ο Λουκάς Παπαλάμπρος από το zougla.gr μετράει το μαξιλάρι της Landaulet
Και εδώ οι τρεις συνάδελφοι -καμπαλέρος το έριξαν στα παιχνίδια... Ο Λημναίος δεν αφήνει το τιμόνι για κανένα λόγο!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης