ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Του Λουκά Παπαλάμπρου

   

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1.332 κ.εκ. κι ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για περισσότερα από 70 χιλιόμετρα και με ταχύτητες έως 140 χλμ./ώρα.

Η νέα plug-in hybrid έκδοση της Mercedes εντυπωσιάζει με την αποδοτικότητα του υβριδικού συνόλου. Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 218 ίππους και τα 450 Nm ροπής, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 6,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 235 χλμ./ώρα.

Το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Η μπαταρία φορτίζει από απλό οικιακό δίκτυο σε περίπου 5 ώρες και 30 λεπτά. Από wallbox ισχύος 7,4 kW χρειάζεται 1 ώρα και 34 λεπτά και από ταχυφορτιστή 24kW μπορεί να ανακτήσει ενέργεια σε ποσοστό 80% σε μόλις 25 λεπτά.

Απολαμβάνεις την οδήγηση

Κάθεσαι στα σπορ καθίσματα, πιέζεις το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα, οι ψηφιακές οθόνες μπαίνουν σε λειτουργία, το σήμα EQ εμφανίζεται μπροστά σου. Ένας high-tech κόσμος ενσωματωμένος σε τέσσερις τροχούς απλώνεται ολόγυρά σου.

Η A250e είναι απολαυστική τόσο από άποψη τεχνολογιών όσο και οδηγικής συμπεριφοράς. Το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης MBUX διαθέτει δεκάδες λειτουργίες και εφαρμογές. Υποστηρίζει τεχνητή νοημοσύνη και όλα τα συστήματα υποβοήθησης.

Το plug-in υβριδικό σύνολο με τα προφίλ οδήγησης Electric, Comfort, Battery level και Eco διαχειρίζεται εξαιρετικά την κατανάλωση ενέργειας και καυσίμου. Η αυτονομία ξεπερνά κάθε προσδοκία, το αυτοκίνητο είναι εντελώς αθόρυβο.

Η τιμή της ξεκινά από 43.600 ευρώ.Το αυτοκίνητο ξεκινά πάντα ηλεκτρικά, αρκεί να είναι φορτισμένη η μπαταρία. Ακόμη και μια κοντινή εξόρμηση μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να κάψεις ούτε ένα λίτρο βενζίνης. Αν η μπαταρία αποφορτιστεί, τότε αναλαμβάνει δράση το θερμικό μοτέρ. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να καλύψεις μεγάλες αποστάσεις, χωρίς να ανησυχείς και, κυρίως, χωρίς να χρειάζεται να σπαταλήσεις πολλά χρήματα σε καύσιμο.

Η Mercedes Α250e είναι μια premium γερμανική κατασκευή. Ένα άνετο, πολυτελές και προσεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια μικρομεσαίο hatchback, που δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και έχει χαμηλό κόστος χρήσης. Ένα όχημα που συνδυάζει δύο διαφορετικούς κόσμους στην τιμή των 43.600 ευρώ. 

 

Δείτε το σχετικό βίντεο με τη δοκιμή που κάναμε:

 

Το πακέτο AMG Line προσδίδει δυναμισμό στο αμάξωμα

 

Η υποδοχή φόρτισης βρίσκεται στο πίσω δεξί φτερό

Αυτό το λογότυπο παραπέμπει στα plug-in hybrid μοντέλα της Mercedes

Λατρέψαμε τα καθίσματα της A250e

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης