Πολιτικές ευθύνες προκύπτουν, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», μέσα από την έκθεση της Επιτροπής Θεσμών της κυπριακής Βουλής για τα αίτια που οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή του τόπου.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρης Συλλούρης είπε ότι ευθύνες φαίνεται να προκύπτουν για τις εποπτικές αρχές, τα διοικητικά συμβούλια τραπεζών, ενώ προκύπτει και διαδρομή χρημάτων από την εταιρεία Focus προς κόμματα, πολιτικούς, δημοσιογράφο και άλλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωσε, ωστόσο, ότι τα στοιχεία που ο ίδιος κατέχει είναι ανεπίσημα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να τα δώσει στη δημοσιότητα.

Η Νομική Υπηρεσία και η ΜΟΚΑΣ, τόνισε, οφείλουν να ερευνήσουν οτιδήποτε σχετίζεται με την εταιρεία Focus, προκειμένου να βρεθούν και να επιβεβαιωθούν όλες οι διαδρομές χρημάτων.

Η επικεφαλής της ΜΟΚΑΣ, Εύα Παπακυριακού δήλωσε ότι η Υπηρεσία της δεν έχει αρμοδιότητα να διερευνήσει την υπόθεση κι αυτό το είχε καταστήσει σαφές στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας επίσης στο κρατικό ραδιόφωνο η κα. Παπακυριακού είπε ότι το θέμα θα πρέπει να διερευνηθεί από την ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας και να το αναλάβουν οι διωκτικές Αρχές.

Πηγή: philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης