Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη υποδέχεται στις 13.45 ο Πρωθυπουργός στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η συνάντηση των δύο ηγετών στο Μαξίμου είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα στις 12.35 και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα με την ιδιότητα του προέδρου, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνομιλίες με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ελλάδος.

Το μεσημέρι θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Το απόγευμα θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και τη γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την επίσκεψή του, τον Νίκο Αναστασιάδη θα συνοδεύουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αθήνα Ιωσήφ Ιωσήφ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

«Σε αυτή τη χρονική συγκυρία χρειαζόμαστε τις εμπειρίες της Ελλάδας τόσο στη διαπραγμάτευση όσο και στην εφαρμογή του μνημονίου. Με τη σειρά μας θα προσφέρουμε στην Ελλάδα τις δικές μας εμπειρίες σε ζητήματα που είμαστε πιο προχωρημένοι, όπως στον τομέα των υδρογονανθράκων», αναφέρει ο Πρόεδρος της Κύπρου σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ και προσθέτει ότι κατά την επίσκεψή του θα συζητηθεί και ο τρόπος συντονισμού των δύο κυβερνήσεων στο Κυπριακό.

Στη συνέντευξή του ο κ. Αναστασιάδης δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν υφίσταται ζήτημα κουρέματος καταθέσεων. «Στόχος μας», τονίζει, «είναι να είμαστε έτοιμοι για την υπογραφή του μνημονίου το συντομότερο δυνατό και η πολιτική μας δέσμευση είναι να το εφαρμόσουμε πιστά διότι δεν θέλουμε να βρεθούμε ενώπιον ενός δεύτερου μνημονίου».

Όσον αφορά το Κυπριακό ο κ. Αναστασιάδης υπογραμμίζει μεταξύ άλλων, πως δεν είναι οπαδός του δόγματος «η μη λύση του Κυπριακού είναι λύση», ενώ σημειώνει ότι ήδη δρομολογήθηκε η διαδικασία για την υποβολή ένταξης της Κύπρου στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη (σ.σ. ειδική σχέση με ΝΑΤΟ).

Διαβάστε επίσης:

Την Τετάρτη η συνάντηση Αναστασιάδη-Ντάουνερ, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013, 22:08

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης