Η μεγάλη ημέρα έφτασε! Η Ελλάδα θα μπει απόψε στις 21:45 (ΕΤ1) στο στάδιο του Γκντανσκ και θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία σε μία ποδοσφαιρική αναμέτρηση, η οποία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις λόγω των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών! Παρούσα στον προημιτελικό των δύο ομάδων για το Euro 2012, θα είναι η Άνγκελα Μέρκελ, χωρίς όμως τον Αντώνη Σαμαρά, του οποίου οι υποχρεώσεις δεν του επιτρέπουν να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα μάτια του κόσμου η αποψινή αναμέτρηση δεν είναι ανάμεσα σε δύο ποδοσφαιρικές ομάδες. Το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερο ρόλο, καθώς στην αρένα με το πράσινο φόντο θα τεθούν αντιμέτωποι οι δανειστές και οι δανειζόμενοι, οι πλούσιοι και οι φτωχοί, οι εκμεταλλευτές και οι προλετάριοι.

Οι Γερμανοί μας χλευάζουν…

Προκλητικοί και αλαζόνες! Αυτά είναι τα δύο επίθετα που χαρακτηρίζουν τους Γερμανούς, οι οποίοι μέσω της «Bild» χτυπούν την Ελλάδα, αποσκοπώντας στο να μειώσουν τους Έλληνες διεθνείς, μέσω των «mind games»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι και κατάσκοπο στο ξενοδοχείο, όπου έχει καταλύσει η ελληνική αποστολή έστειλαν με στόχο να βγάλουν στα… μανταλάκια τις κακές συνήθειες των Ελλήνων και του Πορτογάλου, αλλά… δηλωμένου Έλληνα προπονητή. Τι έκαναν; «Αποκάλυψαν» την πασίγνωστη κακή συνήθεια του Σάντος να καπνίζει μανιωδώς και την επίσης κακή συνήθεια του Καραγκούνη να χρησιμοποιεί την πιο γνωστή ελληνική λέξη που ξεκινά από το γράμμα «Μ».

«Από το μπαλκόνι μου βλέπω τον Σάντος να καπνίζει. Και μετά άλλο ένα τσιγάρο, κι άλλο ένα, κι άλλο ένα. Σαν φουγάρο! Γιόγκι (σ.σ. Λεβ), αν έκαιγε τόσο πολύ η άμυνα της Ελλάδας, όσο τα τσιγάρα του προπονητή… Ακόμη και στο ημίχρονο καπνίζει στα αποδυτήρια, μου λέει μία ελληνική πηγή», έγραψαν για τον Σάντος και συνέχισαν με τον «Τυπάρα»:

«Ακούω κάποιον να ουρλιάζει στην αυλή. Τρέχω έξω και βλέπω τον Γιώργο Καραγκούνη. Φωνάζει πολύ δυνατά. Κάθε δεύτερη λέξη που χρησιμοποιεί είναι το ”μ….α”. Την Παρασκευή δεν θα παίξει. Ο ”μ***ας Καραγκούνης” είναι τιμωρημένος».

Άκρως προκλητικό ήταν το δημοσίευμα που έγραφε για τις… τρίχες του Σαμαρά. «Το απόγευμα βλέπω τον Γιώργο Σαμαρά. Αυτόν που γυαλίζει το μαλλί του με βερνίκι παπουτσιών. Οι Έλληνες το διασκεδάζουν. Προχωρούν χέρι-χέρι, μιλούν και γελάνε πολύ. Το βράδυ; Μέχρι τη 01.00 είμαι στο λόμπι του ξενοδοχείου και δεν εμφανίζεται κανένας Έλληνας. Τώρα ακόμη και η μηχανή του καφέ κάνει διάλειμμα», αναφέρει το απόσπασμα.

Στο σημερινό της φύλλο, η «κίτρινη» εφημερίδα «Bild» έμπλεξε ξανά την πολιτική με το ποδόσφαιρο και δήλωσε βεβαιότητα για την πρόκριση της Γερμανίας επί της Ελλάδας.

«Αντίο Έλληνες! Σήμερα δεν μπορούμε να σας σώσουμε! Έτσι θα γκρεμίσει ο Γιόακιμ Λεβ την άμυνα-μπετόν των Ελλήνων», ανέφερε ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας.

«Καταφέρατε να σωθείτε και να παραμείνετε στο ευρώ, αλλά σήμερα δεν θα σωθείτε. Ημιτελικά… ερχόμαστε και ο πρώτος τίτλος μετά το 1996 θα είναι πιο κοντά»!

Ζήτησε δίκαιο ματς η Μέρκελ

Η Ανγκέλα Μέρκελ θα βρίσκεται σήμερα στις εξέδρες του Γκντανσκ και με δηλώσεις της τόνισε ότι θα επιθυμούσε δίπλα της το νέο πρωθυπουργό της Ελλάδα, Αντώνη Σαμαρά, ενώ επισήμανε ότι θέλει να δει ένα δίκαιο παιχνίδι.

«Από τη δική μου πλευρά, θα χαιρόμουν, αν ερχόταν. Βεβαίως, ο ίδιος θα πρέπει να δει αν μπορεί. Αυτό θα πρέπει να το πει ο ίδιος. Δεν μπορώ να μιλήσω για λογαριασμό του. Πάντως θα είναι ένα καλό αθλητικό γεγονός. Ελπίζω ένα πολύ δίκαιο αθλητικό γεγονός».

Εξαιρετικό το κλίμα στην Πολωνία

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στο Γκντανσκ οι Έλληνες και οι Γερμανοί δεν βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και οι οπαδικές αντεγκλήσεις εκλείπουν. Οι φίλοι των δύο ομάδων συνυπάρχουν στην πόλη της Πολωνίας και με τον δικό τους τρόπο προσπαθούν να γιορτάσουν ενόψει του σημερινού μεγάλου αγώνα.

Παράλληλα, οι Γερμανοί ποδοσφαιριστές παραμένουν προσγειωμένοι και δηλώνουν πως η Ελλάδα δε θα είναι ένας εύκολος αντίπαλος. Με πρώτο τον Γιόακιμ Λεβ, οι παίκτες της «νάσιοναλμάνσαφτ» αναφέρουν ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος και θέλει προσοχή. Μάλιστα, όλοι τους στέκονται στην σφικτή άμυνα.

«300 Έλληνες μπορούσαν να κρατήσουν 10.000 Πέρσες στις Θερμοπύλες»

Στον αποψινό αγώνα αναφέρθηκε και ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Ο «θεός του ποδοσφαίρου» σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Times of India», δήλωσε: «Ο Φερνάντο Σάντος γνωρίζει πως έχει στα χέρια του το παιχνίδι της ζωής του, αφού θα δώσει μία μάχη κόντρα σε γίγαντες. Ωστόσο, αν 300 Έλληνες μπορούσαν να κρατήσουν 10.000 Πέρσες στις Θερμοπύλες, τότε 11 Έλληνες έχουν σίγουρα ελπίδες κόντρα σε 11 Γερμανούς.

Έκανε ένα μαγικό νικώντας τους Ρώσους και θα πρέπει να τονώσει ακόμα περισσότερο το πνεύμα της ομάδας του για τη βραδιά στο Γκντανσκ. Οι Γερμανοί είναι μία νέα, αθλητική και δυνατή ομάδα. Οι Έλληνες, όμως, είναι μεγαλύτεροι και πιο έμπειροι. Αυτή η διοργάνωση έχει κριθεί περισσότερο στη δύναμη. Πιστεύω πως οι Έλληνες θα αντισταθούν σθεναρά, αλλά οι Γερμανοί θα νικήσουν».

Οι φιλόσοφοι παίζουν μπάλα

Εν τω μεταξύ, στον αφρό της επικαιρότητας ήρθε ένα εντυπωσιακό βίντεο, το οποίο δείχνει τους φιλόσοφους και τους επιφανείς άνδρες της ιστορίας από την μεριά των Ελλήνων και από την μεριά των Γερμανών να παίζουν μπάλα.

Κρητικά μαχαίρια στον Σάντος

Από τη μεριά τους οι Έλληνες προσπαθούν με τον δικό τους τρόπο να ενθαρρύνουν τους διεθνείς. Ο γενικός αρχηγός της ομάδας των Δαφνών Ηρακλείου, Νίκος Κορνηλάκης, θα στείλει σαράντα χειροποίητα κρητικά μαχαίρια σαν δώρο στους διεθνείς και στον Φερνάντο Σάντος, πάνω στα οποία αναγράφεται η φράση: «Με τέτοια όπλα οι Κρητικοί πολέμησαν με επιτυχία τους κατακτητές παππούδες των Γερμανών ποδοσφαιριστών, το 1941, στη μάχη της Κρήτης».

Τα δώρα θα παραδώσουν σήμερα, πριν τον αγώνα με τη Γερμανία, οι πρόεδροι των ποδοσφαιρικών ενώσεων Ηρακλείου και Ρεθύμνου, Νίκος Τζώρτζογλου και Γιώργος Σταράκης.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να εμψυχώσει τους παίκτες της Ελλάδα, ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης για το Euro 2012, που θα διεξαχθεί στο Γκντανσκ της Πολωνίας.

Γιατί έτσι μας αρέσει…

Κλείνοντας δείτε το σποτάκι της «Amstel» χορηγού της Εθνικής μας ομάδας για το αποψινό παιχνίδι…

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης