Η Αλβανία επικράτησε 1-0 της Ρουμανία, στο τελευταίο παιχνίδι για τον πρώτο όμιλο του Euro 2016 και πλέον ελπίζει σε πρόκριση στους «16» ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες που θα προκριθούν. Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε στο 42’ ο Σαντίκου.

Η Αλβανία που μπήκε στο γήπεδο χωρίς βαθμούς παρουσιάστηκε πιο μαχητική από τη Ρουμανία και έδειξε αποφασισμένη για τη νίκη που θα της δώσει τη δυνατότητα να ελπίζει σε πρόκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρουμανία απείλησε πρώτη με τον Χόμπαν στο 5’ να μην μπορεί να νικήσει τον Μπερίσα και τον Στάνκου στο 8’ να δοκιμάζει τα ρεφλέξ του Αλβανού κίπερ. Η Αλβανία απάντησε στο 23’, όταν ο Λενιάνι αστόχησε σε τετ-α-τετ, ενώ υποδείχθηκε και οφσάιντ, ενώ στο 35’ ο Ταταρουσάνου απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ από τον Μεμουσαϊ.

Τελικά, το μοναδικό γκολ ήρθε στο 44’. Ο Μαμουσάι σέντραρε από δεξιά, Σαντίκου έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και σκόραρε, μετά από λάθος εκτίμηση του Ταταρουσάνου.

Στο δεύτερο μέρος μπήκε στο γήπεδο ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν, όμως δεν μπόρεσε να αλλάξει τα δεδομένα υπέρ της Ρουμανία. Η Αλβανία έδειχνε πιο επικίνδυνη και στο 47’ απείλησε με κεφαλιά του Μαβράι. Πέντε λεπτά μετά ίδια κατάληξη είχε νέα κεφαλιά του Μαβράι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αλβανία συνέχισε να απειλεί και στο 63’ το σουτ από τον Μεμουσάι σταμάτησε στον Ταταρουσάνου, ενώ στο 76’ ο Αντόνε για τη Ρουμανία μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι στην μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του.

Μέχρι το τέλος η Αλβανία δημιούργησε ακόμα δύο με τρεις καλές στιγμές για γκολ και στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη με 1-0, ενώ οι Ρουμάνοι ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στη διοργάνωση με συγκομιδή ενός βαθμού.

Ρουμανία-Αλβανία 0-1 (ΕΡΤ2)

Γκολ: 42′ Σαντίκου

Κίτρινες κάρτες: Ματσέλ, Σαπουνάρου, Τόρζε – Μπάσα, Μεμουσάι, Χισάι

Κόκκινες κάρτες:


Ρουμανία:
Ταταρουσάνου, Σαπουνάρου, Γκριγκόρε, Κίρικες, Ματσέλ, Πόπα (68′ Αντόνε), Πρεπέλιτσα (46′ Σανμαρτεάν), Χόμπαν, Στάνκου, Στάντσιου, Άλιμπεκ (57′ Τόρζε).

Αλβανία:
Μπερίσα, Χισάι, Αγέτι, Μαβράι, Αγκόλι, Λενγιάνι (77′ Ρόσι), Μεμουσάι, Μπάσα (83′ Τσάνα), Αμπράσι, Λίλα, Σαντίκου (59′ Μπαλάι).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης