της Γεωργίας Κατσογριδάκη κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος

Το αντίδι είναι κυρίως μια τροφή καλίου. Το δεύτερο σε σημασία είναι το θείο. Σαν τροφή καλίου προτείνεται για ασθένειες όπως οι περιοδικές κεφαλαλγίες, η μυϊκή ατροφία, η θρόμβωση, η τάση για πτώσεις, η αμβλυμμένη όραση, η ατροφία των βαλβίδων της καρδιάς, ο κνησμός και οι φυσαλίδες στο δέρμα, η μόνιμη και η μη φυσιολογική δίψα, η πτώση οργάνων όπως η μήτρα, οι σπασμοί, η μυϊκή ατονία, η υπνηλία, η μπέρυ μπέρυ, κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αντίδι περιέχει ένα σημαντικό ποσοστό φωσφόρου και για το λόγο αυτό είναι πολύτιμο στις ασθένειες των νεύρων εξαιτίας όμως της μεγάλης περιεκτικότητας σε θείο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιτυχώς σε ιδιαίτερα νευρικά άτομα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης