Υλικά

  • 1-2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 2-3 ντομάτες καθαρισμένες, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
  • περίπου 1/2-1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 6-8 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας γάλα (προαιρετικά)
  • βασιλικός ή μαϊντανός (προαιρετικά)
  • 150 γρ. φέτα κομματιασμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σοτάρουμε σε μεγάλο τηγάνι με λίγο λάδι τα πράσα ωσότου μαραθούν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις ντομάτες, λίγο αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα (αν βάλετε), λίγο αλάτι και μερικά ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού. Ρίχνουμε και τη φέτα κομματιασμένη και αφού πιέσουμε καλά το τυρί με ένα πιρούνι να λιώσει όσο είναι δυνατόν, ανακατεύουμε να ενσωματωθεί καλά στο μείγμα των αυγών.

Ξαναβάζουμε το τηγάνι με τα λαχανικά στη φωτιά. Προσθέτουμε επιπλέον λάδι, αν χρειάζεται, για να ψήσουμε τα αυγά. Μόλις δούμε ότι ζεστάθηκε, περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών. Ψήνουμε την ομελέτα μέχρι να πήξει και να ροδίσει. Τη γυρίζουμε κι απ’ την άλλη, ψήνουμε άλλο λίγο και σερβίρουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: icookgreek.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης