Στη σύλληψη τριών μελών εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε υπόθεση παράνομης διακίνησης 149 μεταναστών προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 36, 38 και 34 ετών (δύο άνδρες και μία γυναίκα, αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και προώθησης υπηκόων τρίτων χωρών προς το εσωτερικό της ενδοχώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, το βράδυ της Δευτέρας εντοπίστηκαν σε δύο σημεία της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου και σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού, συνολικά 149 αλλοδαποί, εκ των οποίων 39 ανήλικοι, οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων που να δικαιολογούν την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι εν λόγω μετανάστες εισήλθαν από σημείο του Νομού Έβρου και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν από την περιοχή Ορμένιου Ορεστιάδας σε δύο λεωφορεία, με οδηγούς τους δύο συλληφθέντες άνδρες και συνεπιβάτιδα σε ένα εκ των δύο λεωφορείων την 34χρονη συνεργό τους, που εκτελούσε παράλληλα, χρέη διερμηνέα, οι οποίοι και τους μετέφεραν μέχρι τα δύο προαναφερόμενα σημεία.

Στο πλαίσιο εκτεταμένων αστυνομικών ερευνών, εντοπίστηκαν σε κατάστημα επιδιόρθωσης ελαστικών στην περιοχή του Καλοχωρίου τόσο οι τρεις διακινητές, οι οποίοι και συνελήφθησαν, όσο και τα δύο λεωφορεία που χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα για την παράνομη διακίνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι διακινούμενοι αλλοδαποί κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ έκαστος σε έτερο μέλος του κυκλώματος, καθώς επίσης και ότι σκοπός των μελών της οργάνωσης ήταν η διενέργεια και έτερης παράνομης διακίνησης σημαντικού αριθμού μεταναστών, η οποία και απετράπη λόγω της σύλληψής τους.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
– δύο λεωφορεία, που χρησιμοποιήθηκαν για την παράνομη διακίνηση, στο εσωτερικό των οποίων βρέθηκε, μεταξύ άλλων, πληθώρα πλαστικών φιαλιδίων νερού
– χρηματικό ποσό ύψους 1.200 ευρώ
– πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim, που κατείχαν οι διακινητές
– αποδείξεις διοδίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης