Σειρά ενεργειών, στην κατεύθυνση της «υπεράσπισης» του νερού ως δημοσίου αγαθού, «με κορύφωση την προετοιμασία σχετικού δημοψηφίσματος», αποφασίστηκαν την Πέμπτη, κατά τη σύσκεψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με θέμα την πώληση της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) και του δικτύου πολιτών και φορέων «SOSτε ΤΟ ΝΕΡΟ», επισημάνθηκε, ως «σημαντική», η τοποθέτηση του Ευρωπαίου επιτρόπου, κ. Μ. Μπαρνιέ, υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του πόσιμου νερού, μετά την δημοσιοποίηση των υπογραφών της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Right2Water».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, αποφασίστηκε, να επιδιωχθεί ενημέρωση του νέου υπουργού Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη από την ΠΕΔΚΜ και επανάληψη του αιτήματος για έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για το πλαίσιο διενέργειας δημοψηφίσματος, καθώς και ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το «έλλειμμα» σχετικού θεσμικού πλαισίου.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να γίνει παράσταση δημάρχων και φορέων στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), για να εκφραστεί η αντίθεσή τους στην πώληση της ΕΥΑΘ, να υπάρξει ενημέρωση βουλευτών, κομμάτων και από κοινού συντονισμός ενεργειών και προβολή των αιτημάτων μέσα από πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ 
Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης