Ιδιαίτερα τεταμένο ήταν το κλίμα κατά τη διάρκεια των σημερινών κινητοποιήσεων των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν η αστυνομία επιχείρησε να απωθήσει εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο Σύνταγμα.

Όταν η πορεία προσπάθησε να φθάσει στο ΥΠΟΙΚ, αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν στην πλατεία Συντάγματος τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το κτήριο του υπουργείου και έκαναν χρήση χημικών. Μία γυναίκα σωριάστηκε λιπόθυμη στο έδαφος έπειτα από χρήση χημικών. Επί τόπου έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, εν μέσω αποδοκιμασιών, συνθημάτων και γιουχαϊσμάτων, κυρίως από τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και βρίσκονταν στο σημείο για να διαμαρτυρηθούν, έφθασε στο Υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης για το καθορισμένο ραντεβού με τους εκπροσώπους της τρόικας, με θέμα συζήτησης τις 11.000 απολύσεις εντός του 2014.

Νέα επεισόδια

Ένταση επικρατεί από το πρωί στο Σύνταγμα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, όπου λίγο μετά τις 10.30 έφθασε η πορεία των καθηγητών και σχολικών φυλάκων.

Λίγο μετά τις 12.00 διαδηλωτές και αστυνομικοί συγκρούστηκαν, όταν οι δεύτεροι επιχείρησαν να ανοίξουν τον δρόμο μπροστά από το ΥΠΟΙΚ, προκειμένου να αποχωρήσει η τρόικα.

Τελικά, οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν προς την οδό Ερμού, αφού πρώτα έγινε περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ ένα άτομο βρέθηκε στο οδόστρωμα και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Λιπόθυμος στο έδαφος έπεσε και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος.

Εισβολή στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Νωρίτερα σήμερα το πρωί μια διμοιρία των ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένη έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης… πιάστηκε στον ύπνο, καθώς μέλη της ΟΛΜΕ που αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών εισέβαλαν στις 06.30 στον προαύλιο χώρο του υπουργείου.

Έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι εκπαιδευτικοί Οι αστυνομικοί προκειμένου να τους απομακρύνουν έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ οι συγκεντρωμένοι -οι οποίοι ήταν εκπαιδευτικοί κυρίως από τη Λάρισα- δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο εσωτερικό του κτηρίου, αφού η διοίκηση είχε προνοήσει να κατεβάσει τα ρολά.

Σχεδόν μισή ώρα αργότερα, η αστυνομία προχώρησε σε περίπου 17 προσαγωγές. Οι εκπαιδευτικοί οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, αλλά λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στο σημείο της συγκέντρωσης έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι στον χώρο βρίσκονταν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και σχολικοί φύλακες από τον Δήμο Ζωγράφου.
Διαβάστε επίσης:

Χημικά και λιποθυμίες, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014, 11:32

Εισβολή στο υπουργείο, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014, 06:38

Διαβάστε επίσης:

Εισβολή στο υπουργείο, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014, 06:38

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης