Ενεκρίθη η τροπολογία – δώρο που κατέθεσαν 16 βουλευτές (οι περισσότεροι από τη Βόρεια Ελλάδα) της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με την οποία θεσμοθετείται αφορολόγητο όριο 9.500 ευρώ για τους συνταξιούχους μοναχούς, αλλά και η απαλλαγή τους από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, μέσω της εν λόγω τροπολογίας, απαλλάσσονται οι ιερές μονές του Αγίου Όρους από την καταβολή τέλους χαρτοσήμου, σε περιπτώσεις εκμίσθωσης ακινήτων.

Η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το Συμβούλιο Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία, υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών». Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, οι συνταξιούχοι μοναχοί που το καθαρό ποσό της σύνταξής τους δεν υπερβαίνει τις 9.500 ευρώ, δεν υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης.

Με την ίδια τροπολογία, ορίζεται επίσης ότι στις περιπτώσεις εκμίσθωσης ακινήτων από Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, το τέλος χαρτοσήμου των μισθωμάτων αποδίδεται από τον μισθωτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα, εξαιρούνται από την παρακράτηση και απόδοση φόρου «η Ιερά Κοινότητα, οι Ιερές Μονές του Αγίου Όρους και τα εξαρτήματα αυτών», όταν απασχολούν πρόσωπα για πάσης φύσεως μισθωτή εργασία και στο εξής οι ίδιοι οι μισθωτοί υποχρεούνται στην απόδοση του οφειλόμενου φόρου.

Η τροπολογία κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Απόστολου Βεζυρόπουλου και υπογράφεται μεταξύ άλλων και από τους: Κ. Γκιουλέκα, Δ. Σταμενίτη, Στ. Καλαφάτη, Γ. Ιωαννίδη, Θ. Καράογλου, Δ. Κυριαζίδη, Γ. Κωνσταντόπουλο κ.α.

Η τροπολογία και τα ονόματα των βουλευτών:



σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης