Στις 14.00 το μεσημέρι της Κυριακής και για δύο ώρες περίπου οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς της κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξης Τσίπρα ότι τα τρακτέρ ήρθαν για να… μείνουν, εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους σε φορολογικό, συνταξιοδοτικό και κόστος παραγωγής.

Η κινητοποιήση αυτή των παραγωγών είχε γνωστοποιηθεί το Σάββατο κατά τη διάρκεια αγροτικής συγκέντρωσης στο κέντρο της Λάρισας από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλους της επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, Ρίζου Μαρούδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναβρασμός στον αγροτικό κόσμο

Την ίδια στιγμή, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου- Ιωαννίνων (από τις 19.00 έως τις 21.00), στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου, κοντά στο Αιτωλικό. Σύμφωνα με την παναιτωλοακαρνανική συντονιστική επιτροπή αγώνα αγροτών, η απόφαση ελήφθη ύστερα από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σχετικά με την πορεία των κινητοποιήσεων και τον προγραμματισμό των δράσεων.

Παρόμοια η κατάσταση και στην εθνική οδό Άργους-Κορίνθου, όπου αγρότες και κτηνοτρόφοι εμπόδισαν την Κυριακή την ομαλή διέλευση των οχημάτων, κάνοντας γνωστό ότι τη Δευτέρα, στις 18.00 το απόγευμα, στον χώρο του μπλόκου θα πραγματοποιηθεί παμπελοποννησιακή σύσκεψη μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, μετά από πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, με κεντρικό θέμα συζήτησης τις μελλοντικές κινητοποιήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως στον επ΄ αόριστον αποκλεισμό -και στα δύο ρεύματα- του σημείου «πράσινα φανάρια» (διασταύρωση πριν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»), έχουν προχωρήσει ήδη αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Χαλκιδικής και αρκετών περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, κλειστό επ’ αόριστον είναι και το τελωνείο των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ από αγρότες και κτηνοτρόφους της Κεντρικής Μακεδονίας, που παραμένουν στον κόμβο της Ειδομένης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης