Κίνηση «ματ» από τον σημερινό Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος δράττοντας της …ευκαιρίας που του πρόσφερε η μη κοινοποίηση της πειθαρχικής καταδίκης του, κατέβηκε ως υποψήφιος στην κούρσα της εκλογής πετυχαίνοντας να αναλάβει εκ νέου τα ηνία της μεγαλύτερης εισαγγελίας της χώρας.

Στον κ. Ντογιάκο είχε επιβληθεί ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ειδικότερα, επανεξελέγη με 39 ψήφους (48%) στη διαδικασία για την ανάδειξη διευθύνοντος την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Οι έτεροι υποψήφιοι και εισαγγελείς Εφετών Αντώνης Λιόγας και Γεωργία Τσατάνη που συμμετείχαν στην αναμέτρηση έλαβαν από 30 και 7 ψήφους αντίστοιχα, ενώ υπήρξαν και 4 λευκά ψηφοδέλτια. Όπως γνωστοποιήθηκε νωρίτερα, παρά την ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών που του είχε επιβληθεί, ο κ. Ντογιάκος αιφνιδίασε τους πάντες με την κίνησή του να διεκδικήσει για δεύτερη φορά την ψήφο εμπιστοσύνης των συναδέλφων του. Ειδικότερα, παρά την προχθεσινή καταδίκη του από το 9μελές Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, ο ίδιος εμφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου ενώπιον της Ολομέλειας, υποστηρίζοντας ότι έχει το δικαίωμα να κατέβει στον εκλογικό στίβο, καθώς η επίμαχη απόφαση δεν του έχει κοινοποιηθεί.

Για την 
Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επανεξελέγη με 81 ψήφους ο νυν προϊστάμενος Ηλίας Ζαγοραίος, ενώ η Ολυμπία Κλειτσάκη έλαβε 45. 

Οι άλλες υποψηφιότητες

  • Για το Εφετείο της Αθήνας υποψηφιότητα έθεσαν: οι πρόεδροι εφετών Θεόδωρος Κανελλόπουλος και Γεώργιος Παπανδρέου.
  • Για το Πρωτοδικείο της Αθήνας ο πρόεδρος πρωτοδικών και ανακριτής κατά της Διαφθοράς Κωνσταντίνος Σαργιώτης και οι συνάδελφοί του πρόεδροι Πρωτοδικών Ελευθέριος Γεωργίλη, Ιωάννης Παπαϊωάννου και Αικατερίνη Παπαδημητροπούλου.

Υπενθυμίζεται πως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Ντογιάκος είχε τιμωρηθεί σε πρώτο βαθμό με την ποινή της απλής επίπληξης, ωστόσο στη συνέχεια ήρθε η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου να «μπλοκάρει» (φαινομενικά) την υποψηφιότητά του στις εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πειθαρχική δίωξη σε βάρος του αφορά στο γεγονός πως είχε δρομολογήσει την Ολομέλεια της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών με θέμα: «Εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης