Έπειτα από πέντε χρόνια στη φυλακή και πέντε αιτήσεις αποφυλάκισης, ανοίγει η πόρτα του Κορυδαλλού για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ύστερα και από σχετική εισαγγελική εισήγηση.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων άναψε το πράσινο φως για την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού με οριακή πλειοψηφία 3-2. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της 20ετούς ποινής κάθειρξης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει με την εγγυοδοσία που πρέπει να καταβάλλει ο πρώην υπουργός ύψους 200.000 ευρώ. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο Α. Τσοχατζόπουλος δεν διαθέτει τόσα χρήματα και έτσι ζήτησαν να μειωθεί το ποσό προκειμένου να μπορέσει ο πρώην υπουργός να ανταποκριθεί. Το αίτημα ωστόσο απορρίφθηκε μετά από πρόταση και του αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας.

Η εισαγγελική πρόταση

Η εισαγγελέας του Εφετείου Κακουργημάτων εισηγήθηκε να αφεθεί ελεύθερος ο πρώην υπουργός με περιοριστικούς όρους.

Η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε πως θα πρέπει να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς κινδυνεύει με υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη η υγεία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει» τόνισε η εισαγγελέας, προσθέτοντας πως, «αν και η κατάσταση της καρδιάς του αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά, ενώ είναι κρατούμενος και κανείς δεν ισχυρίζεται ότι θα ήταν άλλη η περίσταση, αν ήταν ελεύθερος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει σοβαρά προβλήματα υγείας που επιδρούν το ένα πάνω στο άλλο».

«Προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι επίκειται βλάβη της υγείας του λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του» ανέφερε η εισαγγελέας. 

Η επιδείνωση της υγείας του

Τα προβλήματα υγείας του 77χρονου πρώην υπουργού άρχισαν να γίνονται εμφανή και να τον ταλαιπωρούν από τις αρχές του έτους.

Στις αρχές Φεβρουαρίου ο Α. Τσοχατζόπουλος εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αττικόν.

Όπως αναφερόταν στην ανακοίνωση του συνηγόρου, Λ. Κοτσαλή, στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού ο Άκης Τσοχατζόπουλος «εξετάστηκε από τον καθηγητή Αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Χρ. Κλωνάρη. Η κατάστασης της υγείας του κ. Τσοχατζόπουλου, όπως αυτή εμφανίζεται σήμερα, και τα αντίστοιχα συμπεράσματα καταγράφονται στο πόρισμα, το οποίο ο προαναφερθείς καθηγητής Αγγειοχειρουργικής συνέταξε και παρέδωσε στον καθηγητή Λεωνίδα Κοτσαλή, πληρεξούσιο δικηγόρο του πρώην υπουργού, με εντολή να το εγχειρίσει το ταχύτερο ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου».

Στις 17 Μαρτίου ο πρώην υπουργός μεταφέρθηκε εκτάκτως στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Αρχικά εξετάστηκε στο καρδιολογικό τμήμα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο, όπου υπεβλήθη σε στεφανιογραφία, και οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να υποβληθεί σε bypass.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης