Αποχωρεί από τη δίκη ο Άκης Τσοχατζόπουλος, έως ότου κληθούν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ. Έπειτα από συνεννόηση με τους δικηγόρους του, ο πρώην υπουργός απευθυνόμενος στους δικαστές είπε ότι θα απέχει από τη διαδικασία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη κλήτευση του κ. Σημίτη και των μελών του ΚΥΣΕΑ.

«Η παρουσία μου, αν είναι σε ρόλο θεατή, δεν είναι αναγκαία. Θα μου επιτρέψετε να απόσχω και μην το πάρετε σαν περιφρόνηση αλλά ως διαμαρτυρία» ανέφερε ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε πως το δικαστήριο δεν προχωρά στην ουσία, αλλά ασχολείται με παράπλευρες υποθέσεις, εφόσον δεν αναζητεί τι ακριβώς συνέβη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μίλησε και πάλι για σκευωρία εις βάρος του από το 2010, με ένα κατασκευασμένο κατηγορητήριο που ξεκίνησε από τη Βουλή – όπως είπε – και οι εισαγγελείς το μετάλλαξαν με αποκλειστικό σκοπό την καταδίκη του.

«Είναι σαφές τι κρύβεται από πίσω… Ο κόσμος βοά, μη μας κοροϊδεύετε, κανείς δεν έχει δικαίωμα να κουκουλώσει το θέμα» ανέφερε. Παράλληλα, ο πρώην υπουργός μίλησε για μεθόδευση και συμπαιγνία εις βάρος του από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προκειμένου να κουκουλωθεί όλη η υπόθεση.

«Το ΠΑΣΟΚ που στο τέλος της ζωής του έφθασε σε εκφυλισμό και διάλυση, για να αντιμετωπίσει εσωκομματικά προβλήματα, κατέφυγε σε απαράδεκτες διαδικασίες εξόντωσης εσωκομματικών αντιπάλων» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επανέλαβε ότι ο ίδιος ουδέποτε δωροδοκήθηκε και ούτε κανείς άλλος. «Εγώ δεν έχω δωροδοκηθεί, δεν πήρα ποτέ κανένα αντάλλαγμα, 40 χρόνια έκανα τη δουλειά μου και δεν με κατηγόρησε ποτέ κανείς για τίποτα» είπε, επισημαίνοντας ότι όλο αυτό το διάστημα έχει υποστεί ζημία τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του και το παιδί του.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι οι συνήγοροί του θα παραμείνουν στη διαδικασία. Ωστόσο, ο πρόεδρος του απάντησε πως: «Μέλημα του δικαστηρίου είναι η αναζήτηση της αλήθειας». «Μα δεν προχωρείτε στην ουσία» ανταπάντησε ο Άκης.

«Εμείς δεν αποκλείσαμε το ΚΥΣΕΑ. Εσείς αδημονείτε, κάθε πράγμα θα έρθει στην ώρα του» απάντησε στη συνέχεια ο πρόεδρος του δικαστηρίου, με τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό να δηλώνει: «Δύο χρόνια έχουμε υποστεί τα πάνδημα, δίκη χωρίς ΚΥΣΕΑ δεν μπορεί να γίνει».

Η Βίκυ Σταμάτη πρόκειται τη Δευτέρα να εισαχθεί στον «Άγιο Σάββα», όπως είπε πριν από λίγο στο δικαστήριο ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο Νίκος Ζήγρας ζήτησε μέσω του συνηγόρου του να κληθεί να καταθέσει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης. Τον κ. Μιχαηλίδη είχε κατονομάσει ο ίδιος στη συμπληρωματική του απολογία ως κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης και άνθρωπο εμπιστοσύνης του Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς ήταν αυτός που -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Ζήγρα – μετέφερε χρήματα.

Διαβάστε επίσης: Απορρίφθηκε το αίτημα κλήτευσης Σημίτη, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013, 10:33

Πρώτη καταχώρηση με έκτακτη ανάρτηση 11:54

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης