«Με τη στενή συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και τη συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το μεγάλο έργο της Αργολίδας, ο Ανάβαλος, μπαίνει πια στην τελική φάση υλοποίησής του» δηλώνει ο Υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Γ. Μανιάτης.

Όπως αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με τη στενή συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και τη συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το μεγάλο έργο της Αργολίδας, ο Ανάβαλος, μπαίνει πια στην τελική φάση υλοποίησής του. Βεβαιώνω τους πολίτες της Αργολίδας ότι έχουν επιλυθεί όλα τα τεχνικά και οικονομικά προβλήματα που εμφανίστηκαν τον τελευταίο χρόνο. Οι περιβαλλοντικές και άλλες αδειοδοτήσεις από το Υπουργείο ΠΕΚΑ και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προχωρούν ταχύτατα. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μου απέστειλε πρόσφατα σχετικό σημείωμα με τις δράσεις, το οποίο επισυνάπτεται. Σχετικές πρωτοβουλίες επιπλέον χρηματοδότησης του έργου με νέα κονδύλια έχουν αναληφθεί από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Γ. Διδασκάλου και τον Περιφερειάρχη, κ. Π. Τατούλη.

Εξάλλου πρόσφατα εγκρίναμε από το Πράσινο Ταμείο σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου την ανάθεση στο Ε.Μ.Π ενός συνολικού έργου για την πλήρη και σε βάθος δεκαετιών μελέτη του υδατικού προβλήματος της Αργολίδας».

Οι πιο πρόσφατες υπογραφές αποφάσεων είναι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Η Έγκριση της Γεωργοτεχνικής – Γεωργοοικονομικής μελέτης του έργου «Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου, στο δήμο Ερμιονίδος», από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργο Διδασκάλου, στις 17/03/2014.

2. Η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για την κατασκευή και λειτουργία υδραγωγείου συνολικού μήκους 31,9km από τη Διώρυγα Αναβάλου προς τις Δ.Ε. Ασκληπιείου και Επιδαύρου του Δήμου Επιδαύρου, από τον Υπουργό ΠΕΚΑ στις 10/02/2014.

3. Η έγκριση τροποποίησης υδραυλικής μελέτης των εργασιών του έργου «Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από το δίκτυο Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτυα, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μηδέας Ν. Αργολίδας καθώς επίσης και η έγκριση για τις συμπληρωματικές εργασίες που ολοκληρώνουν την αναβάθμιση – συντήρηση του φράγματος και του αντλιοστασίου του Αναβάλου στις 8/5/2014.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης