Πρακτικές μιας άλλης εποχής εφάρμοσε ένας δάσκαλος σε σχολείο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Άρτα, ο οποίος είχε επανειλημμένα προκαλέσει αντιδράσεις με την προβληματική του συμπεριφορά απέναντι στους μαθητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 50χρονος εκπαιδευτικός, που εργάζεται στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, έκρινε πως ο καλύτερος τρόπος για να συνετίσει και να παραδειγματίσει έναν «ζωηρό» 8χρονο ήταν η χειροδικία. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση προτίμησε τον ρόλο του… χάρακα να παίξουν οι συμμαθητές του παιδιού. Ειδικότερα, σκέφτηκε πως η καλύτερη μέθοδος για να βάλει «μυαλό» το αγόρι ήταν να πάρει το μάθημά του από τους ίδιους τους συμμαθητές του. Έτσι, λοιπόν, τους έδωσε εντολή να το χαστουκίσουν, προκειμένου να σταματήσει τη φασαρία και να καθίσει φρόνιμο κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Μετά την καταγγελία της μητέρας του παιδιού, ο δάσκαλος οδηγήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στο Αστυνομικό Τμήμα Άρτας και σήμερα θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο 50χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν την εκπαιδευτική κοινότητα. Ειδικότερα, έπειτα από καταγγελίες γονέων, είχε απομακρυνθεί από σχολείο όπου δίδασκε εξαιτίας ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, φέρνοντας στην επιφάνεια την προβληματική συμπεριφορά του εν λόγω εκπαιδευτικού και αναδεικνύοντας τις σημαντικές ελλείψεις με τις οποίες βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και η κατάργηση σχολικών μονάδων οδηγούν στη δημιουργία τάξεων με υπεράριθμους μαθητές, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την αποστολή των δασκάλων, οι οποίοι καλούνται να κάνουν μάθημα κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον σχολικό σύμβουλο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Γιώργο Γερογιάννη, ο οποίος τόνισε ότι μετά το πέρας της προβλεπόμενης διαδικασίας θα συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο για να καθορίσει τη στάση της εκπαιδευτικής κοινότητας απέναντι στον 50χρονο.

Παγιδευμένος στην αίθουσα

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δάσκαλος θύμωσε επειδή το παιδάκι προσπάθησε να φύγει από την τάξη, πριν χτυπήσει το κουδούνι.

Στο πλαίσιο λοιπόν του παιδαγωγικού ρόλου που καλείται να διαδραματίσει κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο σχολείο, έδωσε εντολή στους συμμαθητές του 8χρονου να τον χαστουκίσουν διαδοχικά. Προκειμένου, μάλιστα, να αποτρέψει ενδεχόμενη διαφυγή του παιδιού από την αίθουσα, τοποθέτησε δύο συμμαθητές του μπροστά στην πόρτα. Ο 8χρονος δέχθηκε επανειλημμένα «σφαλιάρες» και «μπουνιές», με αποτέλεσμα να γυρίσει σε άθλια ψυχολογική κατάσταση πίσω στο σπίτι του.

Ταπεινωμένο και με δάκρυα στα μάτια εξιστόρησε τα όσα τραγικά συνέβησαν μέσα στην αίθουσα -παρουσία του δασκάλου- στη μητέρα του, η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει σε αυτά που άκουγε. Αμέσως μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο της πόλης, όπου οι γιατροί εξέτασαν τον μικρό.

Η ιατρική γνωμάτευση αναφέρει σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο του 8χρονου.

Διαβάστε επίσης:
Συνελήφθη δάσκαλος διότι έβαλε μαθητές να χαστουκίσουν έναν συμμαθητή τους, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014, 05:03

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης