Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πλέον δεν υπάρχουν ελπίδες να είναι ζωντανός. Αυτό που περιμένουμε είναι να βρεθεί όσο πιο σύντομα γίνεται για να τελειώσει το μαρτύριό μας.»

Αυτά τα λόγια χρησιμοποιεί μιλώντας στο zougla.gr ο αδερφός του αγνοούμενου καθηγητή Αγγλικών από τη Ρόδο, ο Γιάννης Αργυρόπουλος, ο οποίος μαζί με άλλους συγγενείς του 53χρονου βρίσκεται στο νησί αναζητώντας τον αδερφό του τον Κώστα.

Θλίψη, οργή και αγανάκτηση τον έχουν κυριεύσει, καθώς δεν μπορεί να πιστέψει ότι έχασε τον άνθρωπό του από… βροχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Αργυρόπουλος εξηγεί στο zougla.gr ότι θεωρεί υπαίτιους για την καταστροφή που βρήκε τον ίδιο και την οικογένειά του το Κράτος και τον Δήμο της περιοχής, καθώς όπως λέει δεν φρόντισαν ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

«Είχαν προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα και δεν έκαναν τίποτα. Δεν λειτουργεί ούτε το Κράτος ούτε ο Δήμος ούτε η αστυνομία ούτε τίποτα. Μπάχαλο και ανοργανωσιά. Λένε ότι η Ρόδος είναι το διαμάντι του τουρισμού. Ψέματα. Είναι η Ρόδος των ξενοδόχων, της απάτης και της κλεψιάς» σημειώνει.

Παράλληλα εκφράζει την αγανάκτησή του για την τακτική των «δύο μέτρων και των δύο σταθμών» που εφαρμόζεται από τους κρατούντες.

«Η Ελλάδα είναι μια ζούγκλα. Δεν μπόρεσαν να κλείσουν έναν δρόμο ώστε να μη χαθούν άνθρωποι. Αν ερχόταν όμως η Μέρκελ ή ο Σόιμπλε θα είχαν κλείσει τη μισή Αθήνα για να μην τους πλησιάσει κανείς. Δεν νοιάζονται για τους ανθρώπους. Αυτό που τους νοιάζει μόνο είναι να ξεπουλάνε τη χώρα» τονίζει.

Εντοπίστηκε ο Γιάννης Μπαΐράμης

Νεκρός εντοπίστηκε πριν από λίγες ώρες και ο 67χρονος πρώην διευθυντής του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Η σύζυγός του Kάλλη Παναγιώτου, υπάλληλος του Επιμελητηρίου, βρέθηκε νεκρή την Παρασκευή τη νύχτα στη γέφυρα της Παστίδας προς Μαριτσά.

Κάθε μεσημέρι ο Γιάννης Μπαϊράμης έφευγε από το σπίτι του στην Παστίδα με την ΒΜW, έπαιρνε τη γυναίκα του από το Επιμελητήριο και επέστρεφαν μαζί στο σπίτι.

Εν τω μεταξύ, τα ξημερώματα του Σαββάτου άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέσυραν νεκρή την 27χρονη Αναστασία Κατσαρού, δασκάλα σε σχολείο του Παραδεισίου. Η άτυχη γυναίκα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου της Κρεμαστής όταν στην προσπάθειά της να σωθεί εγκατέλειψε το αυτοκίνητο που το οδηγούσε ο αγνοούμενος 53χρονος Κώστας Αργυρόπουλος.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έρευνες διενεργούνται και από το Λιμεναρχείο της Ρόδου στη θαλάσσια περιοχή όπου εκβάλλουν τα εν λόγω ποτάμια.

Τα σωστικά συνεργεία τα συνδράμουν δυνάμεις και μέσα του στρατού, με οκτώ καταδρομείς, 50 στρατιώτες της διοίκησης Ρόδου, έναν εκσκαφέα και έναν φορτωτή να βρίσκονται στη διάθεση των τοπικών αρχών.

Τη σχετική εντολή την έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του με τον δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά και τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Ιωάννη Μαχαιρίδη.

Mετρούν τις πληγές τους στη Ρόδο

Τις πληγές της μετράει η Ρόδος, μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το νησί προ δύο ημερών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ενώ άλλος ένας αγνοείται.

Οι δε υλικές ζημιές ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε σχετικό φωτορεπορτάζ με εικόνες αποκάλυψης από το νησί των Ιπποτών:

Eδώ βρέθηκε νεκρή η 27χρονη Αναστασία

Μετρούν πληγές στην Ιαλυσό

Μεγάλες ζημιές σε αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από χειμάρρους

Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τη βροχή

Καταστροφές στα κτήρια

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στη Ρόδο

Εικόνες καταστροφής

Ορμητικοί χείμαρροι

Δρόμοι-ποτάμια

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Ιαλυσό

Ζημιές από την κακοκαιρία στη Ρόδο

Aπόγνωση για τις καταστροφές

Ι.Χ. παρασύρθηκαν από χειμάρρους

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια

Ζημιές σε Ι.Χ.

Άνοιξαν οι ουρανοί στη Ρόδο

Ο Στρατός συμμετέχει στις έρευνες

Σωστικά συνεργεία ερευνούν την περιοχή

Ελικόπτερο Super Puma επιχειρεί από αέρος

Πηγές φωτό: eurokinissi, rodiaki, ifmedia, rodosinfonews, tvkosmos

Διαβάστε επίσης:

Tραγωδία στη Ρόδο, Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013, 18:45

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης