Δεν εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας ο Χριστόδουλος Ξηρός για να δώσει το παρών στο πλαίσιο εννιαήμερης άδειας από τις φυλακές Κορυδαλλού, με αποτέλεσμα χθες το βράδυ να υπάρξει κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε πάρει άδεια από την 1η Ιανουαρίου και έπρεπε να προσέρχεται καθημερινά στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλικράτειας, καθώς είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής την περιοχή αυτή, όπου βρίσκεται το σπίτι της αδελφής του. Ωστόσο, χθες μέχρι τα μεσάνυχτα δεν είχε εμφανιστεί. Πρόκειται για την έβδομη άδεια κατά τη διαρκεια έκτισης της ποινής του από το 2002.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός αναζητείται μέχρι αυτήν την ώρα, έχοντας παραβιάσει τους όρους της εννιαήμερης άδειας που έλαβε.

Φρ. Ραγκούσης: «Πολιτική η απόφαση»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο zougla.gr ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης ανέφερε ότι ο πελάτης του αποφάσισε να αποδράσει. «Πρόκειται για μια πολιτική απόφαση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

Είπε ακόμη ότι πρόκειται για μία συνειδητή επιλογή να μην επιστρέψει στη φυλακή, απόφαση για την οποία ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί.

Έρευνες για τον Ξηρό στην Καλλικράτεια

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι του πατέρα του Χριστόδουλου Ξηρού, στην Καλλικράτεια. Ο καταδικασθείς για την υπόθεση της «17Ν», Χριστόδουλος Ξηρός, βρέθηκε στο σπίτι του στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής, στο πλαίσιο νόμιμης άδειας που είχε λάβει από τις φυλακές.

Ο πατέρας του Χριστόδουλου Ξηρού, πατήρ Τριαντάφυλλος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο γιος του άφησε στο σπίτι του το προσωπικό του κινητό τηλέφωνο και τα ρούχα του.

Φωτογραφίες από το σπίτι του Χριστόδουλου Ξηρού στην Καλλικράτεια:

Aντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου

Ως «ανατριχιαστική» χαρακτήρισε τη δήλωση του Φραγκίσκου Ραγκούση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι «οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι απλοί κρατούμενοι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης