Εξιτήριο πήρε το πρωί της Κυριακής ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος πέρασε τη νύχτα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, μετά την επίθεση που δέχτηκε χτες από συμμετέχοντες στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων. 

Οι γιατροί ζήτησαν από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να παραμείνει στο νοσοκομείο προληπτικά, λόγω του χαμηλού του αιματοκρίτη, αλλά και των χτυπημάτων που δέχτηκε σε όλο του το σώμα. Σήμερα το πρωί του επέτρεψαν να φύγει, με την προϋπόθεση ότι θα βρίσκεται υπό παρακολούθηση στο σπίτι του, μέχρι να συμπληρωθεί ένα 24ωρο από την ώρα που δέχτηκε την επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο ο Γιάννης Μπουτάρης δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Ο ίδιος προτίθεται να τοποθετηθεί επί του περιστατικού στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival.gr, χτες, οπότε και ο Γιάννης Μπουτάρης έδωσε κατάθεση στην Ασφάλεια για όσα συνέβησαν, υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων για την επίθεση που δέχτηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν μια άθλια επίθεση, όμως είμαι καλά. Έχω άριστες σχέσεις με τους πόντιους και δεν πιστεύω πως οι επιτιθέμενοι ήταν από τον ποντιακό χώρο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τη Δευτέρα (21.05.2018), στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, αλλά και ποντιακές οργανώσεις, καταδίκασαν την επίθεση.

Διαβάστε ακόμα:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης