Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Απίστευτη πολυετή δικαστική ταλαιπωρία υφίσταται ένας πρώην εργαζόμενος ασφαλιστικής εταιρείας, ο οποίος αποχώρησε πρόωρα από την εργασία του λόγω σοβαρού ιατρικού προβλήματος (αναπηρία άνω του 67%), χωρίς να λάβει τη νόμιμη αποζημίωσή του. Μάλιστα, η υπόθεση έχει λάβει πλέον μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς, ενώ επρόκειτο για μια εργατική διαφορά επιχείρησης και υπαλλήλου, σήμερα, 15 χρόνια μετά, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις κατά στελεχών της συγκεκριμένης εταιρείας για το αδίκημα της ψευδορκίας! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει ο 70χρονος σήμερα πρώην υπάλληλος, Σταύρος Γιαννίτσος, αντίθετα με ό,τι συνέβη με τους υπόλοιπους 119 πρώην υπαλλήλους της ασφαλιστικής, οι οποίοι έκαναν χρήση του δικαιώματος της εθελουσίας λαμβάνοντας τις αποζημιώσεις (αρχές της δεκαετίας του 2000), ο ίδιος δεν ενημερώθηκε ποτέ για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και ως εκ τούτου υπέβαλε εκπρόθεσμα την αίτηση.

Η ασφαλιστική αρνήθηκε να του δώσει την αποζημίωσή του με το επιχείρημα της εκπρόθεσμης αίτησης -αν και η ίδια η εταιρεία δεν τον είχε ενημερώσει ποτέ, ενώ ο ίδιος βρισκόταν σε καθεστώς αναπηρικής σύνταξης και άρα δεν πήγαινε στο γραφείο του. Ο Σταύρος Γιαννίτσος δεν το έβαλε κάτω, αφού διαπίστωσε ότι υπήρχε μια αντίστοιχη περίπτωση με τη δική του, μιας συναδέλφου του, η οποία επίσης, για προσωπικούς της λόγους που επικαλέστηκε, υπέβαλε εκπρόθεσμα την αίτηση, η οποία για αυτήν όμως έγινε δεκτή! Έτσι η «αρχή της ίσης μεταχείρισης» παραβιάστηκε και ο Σταύρος Γιαννίτσος έκανε αγωγή στα δικαστήρια ζητώντας τα χρήματά του, όπως άλλωστε συνέβη με τη συνάδελφό του.

Και κάπου εδώ ξεκινάει η ατελείωτη δικαστική περιπέτεια. Η επιδικαζόμενη αγωγή του Σταύρου Γιαννίτσου απερρίφθη από το δικαστήριο, που όμως έλαβε υπ’ όψιν του, όπως προκύπτει από τη δικογραφία κι από τις διώξεις που ασκήθηκαν στη συνέχεια, «ψευδομαρτυρίες» από στελέχη της ασφαλιστικής, τα οποία δήλωσαν ότι η αίτηση της προαναφερόμενης συναδέλφου του Σταύρου Γιαννίτσου ήταν «εμπρόθεσμη» και άρα δεν συντρέχει λόγος να αποζημιωθεί κι ο ίδιος, αφού αποτελούσε τη μοναδική περίπτωση που η αίτηση έγινε εκπρόθεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έφεσή του, ο Σταύρος Γιαννίτσος προσκόμισε επαρκή στοιχεία που στοιχειοθετούν το αδίκημα της ψευδομαρτυρίας, κι έτσι η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης για την πράξη της ψευδορκίας σε στέλεχος της εταιρείας, καθώς και για ηθική αυτουργία στην αναφερόμενη πράξη στον πρώην γενικό διευθυντή της εν λόγω εταιρείας (ο οποίος είναι αλλοδαπός και πλέον μένει στο εξωτερικό!

Πού βασίζεται η κατηγορία για ψευδορκία στελεχών της ασφαλιστικής εταιρείας;

Το στέλεχος της εταιρείας δηλώνει στο δικαστήριο «ότι καμία εκπρόθεσμη αίτηση (για την εθελουσία) δεν έγινε δεκτή»…

Η ίδια όμως η γυναίκα που την υπέβαλε παραδέχεται ότι το έκανε εκπρόθεσμα και επικαλείται οικογενειακούς λόγους για την καθυστέρηση…


Η γυναίκα δικαιώθηκε και έλαβε περί τα 100.000 ευρώ ως αποζημίωση για την εθελουσία. Δεν συνέβη το ίδιο και με τον Σταύρο Γιαννίτσο.

Το δικαστήριο θα αποφανθεί για την ψευδορκία στα τέλη του Οκτώβρη και σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης αναμένεται να επανεξεταστεί το αίτημα του Σταύρου Γιαννίτσου για να λάβει την αποζημίωση που δικαιούνταν, με καθυστέρηση 15 ετών… 

«Η εταιρεία επί 15 χρόνια σκοτώνει την αλήθεια και την πραγματικότητα και μαζί με αυτές και εμένα. Έχω εξαντληθεί βιολογικά, οικονομικά και ανθρώπινα» δηλώνει στο zougla.gr ο Σταύρος Γιαννίτσος, περιγράφοντας την υπόθεσή του. 

Δείτε το βίντεο:

Ο Σωτήρης Οικονόμου, ως πρώην γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος, έχει παρακολουθήσει από κοντά όλα αυτά τα χρόνια την υπόθεση και ο φορέας του έχει εκδώσει ανακοινώσεις υποστήριξης του Σταύρου Γιαννίτσου. «Πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση κωλυσιεργίας. Ένας άνθρωπος με πολλά προβλήματα υγείας, ανάπηρος, έχει από την πρώτη στιγμή δίκιο και για την άνιση μεταχείριση της εταιρείας και για το θέμα της ψευδορκίας των στελεχών της, που παραπλάνησαν τη δικαστική κρίση. Και να καταδικαστούν, ποιος ξέρει πόσα χρόνια θα περάσουν ακόμα, μετά και τις εφέσεις που αναμένονται, για να υπάρξει δικαίωση. Κάτι πρέπει επιτέλους να γίνει με την ελληνική Δικαιοσύνη» δηλώνει στον φακό του zougla.gr.

Δείτε το βίντεο:

Το zougla.gr παρακολουθεί την υπόθεση. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης