της Άντζελας Πεΐτση

Ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Πέτρος Σούλας, μίλησε στο zougla.gr, για την επιχείρηση εκκένωσης της περιοχής του Κορδελιού, στο πλαίσιο εξουδετέρωσης της βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όσο καλοσχεδιασμένη κι αν είναι μία επιχείρηση δεν πρόκειται να πετύχει αν δεν υπάρχει η συνεργασία των πολιτών» είπε και ξεκαθάρισε: «Την ευθύνη της επιχείρησης εξουδετέρωσης της βόμβας, την έχει ο ελληνικός στρατός. Την ευθύνη τήρησης της τάξης, της προστασίας των πολιτών και της ρύθμισης της κυκλοφορίας, έχει η ελληνική αστυνομία. Το συντονισμό όλων εμπλεκόμενων φορέων και των δήμων μαζί, έχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Παράλληλα εξήγησε: «Εμείς από την πλευράς μας, ως δημοτική αρχή, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τους συμπολίτες μας, έχουμε θέσει στη διάθεση της επιχείρησης όλο το προσωπικό του δήμου μας και μάλιστα έχουν ανακληθεί οι άδειες όλου του προσωπικού. Επίσης, έχουμε διαθέσει το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου».

Οι δημότες θα μεταφερθούν σε ασφαλείς περιοχές έξω από τη ζώνη την οποία καθορίζει το πρωτόκολλο του στρατού. Ειδικά για την περιοχή που βρίσκεται η βόμβα, η «ζώνη ασφαλείας» είναι ένας κύκλος σε ακτίνα 1900 μ.. Για την ενημέρωση του κοινού, θα υπάρχουν δέκα τηλεφωνικές γραμμές στον δήμο, θα μοιραστεί ειδικό φυλλάδιο και οι υπηρεσίες του δήμου θα είναι ανοιχτές ακόμα και την ημέρα της επιχείρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σούλας, ο όλος προγραμματισμός της επιχείρησης απομάκρυνσης της βόμβας έχει οριστεί για την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 και θα διαρκέσει από 3 έως και 8 ώρες. «Δεν πρόκειται να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη. Αρχικά θα εξουδετερωθεί και γίνει μεταφορά της, έξω από τον πολεοδομικό ιστό της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, στο πεδίο βολής έξω από το Λαγκαδά. Εκεί θα γίνει η ελεγχόμενη έκρηξη».

Ο Δήμος έχει προβλέψει πώς θα γίνει η μεταφορά των κατοίκων κι έχει μεριμνήσει ακόμα και για άτομα με ειδικές ανάγκες. Παράλληλα, ζητάει τη συνεργασία των κατοίκων για την εύρυθμη ολοκλήρωση της όλης επιχείρησης.

Ακούστε ολόκληρη την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Δημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου, Πέτρου Σούλα:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης