Δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Πάτρα, για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η πρώτη συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και συνδιοργανώθηκε από το εργατικό κέντρο της πόλης και το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ. Κατά τη διάρκεια των ομιλιών, διατυπώθηκε η απαίτηση «μιας διαφορετικής πολιτικής με σχέδιο και πρόγραμμα, που θα ενισχύει την ανάπτυξη, θα στηρίζει την απασχόληση, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα διασφαλίζει τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα, τα εργατικά δικαιώματα και την κοινωνική συνοχή». Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε τη δική του συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους χαιρετισμούς των ομιλητών τονίσθηκε, μεταξύ άλλων, πως «πρέπει να δυναμώσει τώρα ο αγώνας για κλαδικές συμβάσεις που θα εμποδίζουν τη σφαγή στα μεροκάματα και τους μισθούς και να δυναμώσει επίσης η οργανωμένη αντίθεση στα χαράτσια και τη φοροληστεία, με αίτημα την κατάργησή τους».

Μετά τις συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν πορείες στο κέντρο της πόλης, όπου ακούστηκαν συνθήματα κατά του μνημονίου και των οικονομικών μέτρων.

Στην «ουρά» της πορείας του εργατικού κέντρου υπήρχαν ομάδες αντιεξουσιαστών, οι οποίες κατέληξαν στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, υπό την παρακολούθηση αστυνομικών δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης