Στις 10.00 το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε αιφνιδιαστική στρατιωτική άσκηση με την ονομασία «Καταιγίδα» σε Ειδομένη και Οινούσσες, μετά τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο και τις προκλήσεις των Σκοπιανών στην Ειδομένη.

Στην άσκηση συμμετέχουν οι ένοπλες δυνάμεις Στρατός Ξηράς, Αεροπορία και Ναυτικό. Πρόκειται για ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης στον βόρειο τομέα της χώρας καθώς και της Αεράμυνας στην περιοχή των νήσων Χίου και Οινουσσών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δύναμη «Δ» στον βόρειο τομέα θα ασκείται, δηλώνοντας παρουσία στην περιοχή όπου το τελευταίο διάστημα η ένταση έχει αυξηθεί λόγω του προσφυγικού, ενώ η ενεργοποίηση της Αεράμυνας στη Χίο και στις Οινούσσες αποτελεί απάντηση στο μπαράζ υπερπτήσεων της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας το τελευταίο τριήμερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την άσκηση παρακολουθούν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο κ. Καμμένος μετέβη με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Ειδομένη και στη συνέχεια θα πετάξει για τις Οινούσσες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης