Βίντεο – Φωτογραφίες: Παναγιώτης Σαγκούρης

Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στο Σύνταγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί της οδού Ξενοφώντος 5 έσπευσαν αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (T.E.E.M.). Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ και σε γειτονικό ξενοδοχείο. Όπως διαπιστώθηκε, ο ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε σακ βουαγιάζ στην είσοδο του κτηρίου. Στο σημείο όπου βρισκόταν το σακίδιο έχει δημιουργηθεί μικρός κρατήρας.

Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στα γραφεία δύο εφημερίδων.

Ειδικότερα, άγνωστοι τηλεφώνησαν στις 02.50 στο «ΒΗΜΑ» και στις 02.55 στην «Εφημερίδα των Συντακτών», προειδοποιώντας ότι μέσα στα επόμενα 40 λεπτά θα σημειωθεί έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ. Αστυνομικοί προχώρησαν άμεσα στον αποκλεισμό της περιοχής και στις 03.35 ένας εκκωφαντικός θόρυβος προκάλεσε αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μικροσκόπιο το υλικό από τις κάμερες

Το έργο της προανάκρισης βρίσκεται σε εξέλιξη. Από το σημείο της έκρηξης έγινε συλλογή στοιχείων τα οποία μπορούν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών έχει μπει και το υλικό από κάμερες ασφαλείας κτηρίων της περιοχής.

Κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφερε ότι εδώ και αρκετό καιρό δεν υπάρχει φύλακας στην πρεσβεία της Κύπρου (η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στα γραφεία του ΣΕΒ). «Ο φρουρός θα μπορούσε να αντιληφθεί κάποια ύποπτη κίνηση, αν ήταν στη θέση του» τόνισε.

Δείτε φωτογραφίες
Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ στο σημείο της έκρηξης

Ζημιές στο μπαλκόνι ξενοδοχείου από το ωστικό κύμα

Σπασμένα τζάμια σε ξενοδοχείο

Λεωφ. Αμαλίας και Ξενοφώντος

Περιπολικά επί της Λεωφ. Αμαλίας

Σύνταγμα: Πυροσβεστικά δίπλα στην αφετηρία του Τραμ

Μητροπόλεως και Φιλελλήνων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης