Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 10.00 το πρωί της Τετάρτης στην Κομοτηνή, έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, με τους αγρότες να έχουν εξαγριωθεί από την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου και την άρνησή του να συνομιλήσει μαζί τους.

Χημικά, αβγά και καφέδες στην είσοδο του κτηρίου της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης μεταξύ αστυνομικών και αγροτών της Θράκης​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι γεωργοί επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης, με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας να τους απωθούν. Η χρήση χημικών έκανε αποπνικτική την ατμόσφαιρα, με αγρότες και αστυνομικούς να έρχονται στα χέρια.
Ο αγροτικός κόσμος αντιδρά στις προωθούμενες αλλαγές στη φορολογία και το Ασφαλιστικό, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αντιλαϊκή πολιτική που θίγει το εισόδημά τους, καταδικάζοντας τους στη φτώχεια.

«Κόκκινο» πανί ο υπουργός

Ο κ. Αποστόλου τροποποίησε το πρόγραμμα της επίσκεψης του στην Κομοτηνή, όπου αντί να πάει στο κτήριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κατευθύνθηκε σε αυτό της Περιφερειακής Ενότητας. Εκεί, είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη.

Οι αγρότες εκείνη την ώρα ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το κτήριο, αναμένοντας την έναρξη της σύσκεψης με τον υπουργό. Όσο όμως περνούσε η ώρα τόσο οι αγρότες εξαγριώνονταν και ζητούσαν να εισέλθουν στο κτήριο. Ο αστυνομικός διευθυντής τούς εξήγησε ότι μπορεί να επιτρέψει την είσοδο μόνο σε μια αντιπροσωπεία. Οι καλλιεργητές απάντησαν ότι ήθελαν να βγει έξω ο υπουργός και να συνομιλήσει μαζί τους. Όταν κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών και να μπουν μέσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο έσπευσαν ενισχύσεις, με διμοιρίες των ΜΑΤ να κάνουν την εμφάνισή τους. Η κατάσταση δεν άργησε να βγει εκτός ελέγχου, με αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και τους αγρότες να πετούν αυγά και καφέδες. Οι συμπλοκές ήταν έντονες και σύμφωνα με πληροφορίες ένας αγρότης χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Με πληροφορίες από xronos.gr, xanthinea.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης