Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ανάμεσά τους και διμοιρίες των ΜΑΤ, βρίσκονται ήδη στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων του δήμου σε ιδιώτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο πριν από τις 10.00 το πρωί επικράτησε ένταση, όταν υπάλληλοι της καθαριότητας του δήμου θέλησαν να μπουν στον χώρο του δημοτικού συμβουλίου, όμως απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι εργαζόμενοι φώναζαν συνθήματα και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.

Αναπνευστικά προβλήματα αντιμετωπίζουν κάποιοι από τους διαδηλωτές που δέχθηκαν χημικά από τους αστυνομικούς. Ορισμένοι από αυτούς εμφάνισαν λιποθυμικές τάσεις και χρειάστηκε να δεχθούν τις πρώτες βοήθειες από άλλους διαδηλωτές. Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει και σε συλλήψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 
 Διαδηλωτές αμέσως μετά τις συμπλοκές με τα ΜΑΤ, έχουν πέσει λιπόθυμοι και δέχονται τις πρώτες βοήθειες από διασώστες του ΕΚΑΒ

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το seleo.gr, στο δημαρχείο βρίσκονται για να διαδηλώσουν εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του δήμου.

«Τα ΜΑΤ χτύπησαν τους εργαζόμενους. Η δημαρχεία τελεί υπό κατάληψη από την αστυνομία, καθώς η διοίκηση Μπουτάρη θέλει να προστατέψει τα συμφέροντα των εργολάβων» δηλώνει στο thestival.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Ηλίας Μανουσαρίδης.

Πηγή φωτογραφιών: seleo.gr
Πηγή video: thestival.gr

Διαβάστε επίσης: Τρίωρη στάση εργασίας στους ΟΤΑ Θεσσαλονίκης
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012, 03:45

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης