Ο διαχρονικός, σφικτός εναγκαλισμός των συστημικών ΜΜΕ και της πολιτικής εξουσίας εξελίσσεται σ΄ έναν σκληρό «ασύμμετρο πόλεμο».

Το δεύτερο σκληρό επεισόδιο της σύγκρουσης μεταξύ πρωθυπουργού και Σταύρου Ψυχάρη, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για προσωπικά δάνεια του εκδότη, ήρθε το Σάββατο με καταγγελίες από τον πρόεδρο του ΔΟΛ που φωτογραφίζουν ψυχρές, γκεμπελικές παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος (ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) απαιτούσε «καρατομήσεις» δημοσιογράφων, προσλήψεις ή αναβαθμίσεις άλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη έρχεται μία εβδομάδα μετά το δημοσίευμα που αποκάλυψε ότι είχαν γίνει τέσσερις μυστικές συναντήσεις του ίδιου με τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι τον Ιούλιο του 2014. Κατά το «Βήμα» ο εκδότης δεν ζήτησε τίποτα από τον Αλέξη Τσίπρα, κατά κυβερνητικές πηγές ζήτησε τη διαγραφή των «θαλασσοδανείων» του.

Σύμφωνα με τις νέες καταγγελίες-φωτιά, ο Αλέξης Τσίπρας είχε απαιτήσει την εκδίωξη από το Mega βασικού σχολιαστή –φωτογραφίζεται ο Γιάννης Πρετεντέρης– ο οποίος, σύμφωνα με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μεροληπτούσε κατά του σημερινού πρωθυπουργού.

«Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του Προέδρου του Mega με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν επιτρέπει στα στελέχη του να μετέχουν σε τηλεοπτικές συζητήσεις του σταθμού. Τελικώς έγινε μια προεκλογική εκεχειρία: ο ανεπιθύμητος δημοσιογράφος δεν θα μετείχε σε εκπομπές στις οποίες θα έπαιρναν μέρος στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τον πρόεδρο του ΔΟΛ, είχε απαιτήσει την «αναβάθμιση συγκεκριμένου πολιτικού συντάκτη στο Mega, την πρόσληψη στο δελτίο του σταθμού κεντρικού αρθρογράφου της Αυγής και την αντικατάσταση του διευθυντή της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε χρηματίσει επί δεκαετίες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ».

«Έτσι οι σχέσεις ΔΟΛ – ΣΥΡΙΖΑ έφθασαν στο σημείο να δηλώσει ο κ. Τσίπρας, προεξοφλώντας αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ότι ο Πρόεδρος του ΔΟΛ θα καλείται από τον εισαγγελέα. Αλλά η επιθυμία του κ. Τσίπρα να διορίζει… διευθυντές εφημερίδων είναι μια άλλη ιστορία…», καταλήγει στο άρθρο του ο Σταύρος Ψυχάρης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι αποκαλύψεις δεν έχουν τελειώσει.

Με γρήγορα αντανακλαστικά αντέδρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία αρκέστηκε σε γενικόλογη καταδίκη των πρωτοσέλιδων της διαπλοκής.

«Ο κατήφορος συνεχίζεται. Τα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής είναι ενδεικτικά για το επίπεδο και την ποιότητα των εμπνευστών τους. Ο αγώνας της κυβέρνησης για τη διαφάνεια στο χώρο των ΜΜΕ αποδίδει και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους».

Καταγγελίες για Παπαγγελόπουλο

Την ίδια ώρα στο κάδρο έμπαινε και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τον οποίο η εισαγγελέας εφετών, Γεωργία Τσατάνη, καταγγέλλει για απειλές εναντίον της και ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Η ίδια αρχειοθέτησε πριν από λίγες ημέρες την υπόθεση του προέδρου της MIG, Α. Βγενόπουλου.

Την πρωτοφανή -στα δικαστικά χρονικά- καταγγελία αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής.

«Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, σε συμβουλευτικό δήθεν ύφος, μου συνέστησε εκ νέου να επιστρέψω τη δικογραφία που χειρίζομαι “παράνομα” στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς και άμεσα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα ξεσπάσει σε βάρος μου άγριος πόλεμος. Χαρακτηριστικά δε, τόνισε ότι έχω στα χέρια μου…ένα απόστημα που θα σκάσει σε βάρος μου… και για να κάνω Χριστούγεννα με την οικογένειά μου», αναφέρει στην καταγγελία της η ανώτατη δικαστικός, η οποία κατέθεσε αναφορά εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο αναπληρωτής υπουργός και πρώην εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με δήλωσή του αναφέρει:

«Η διαπλοκή ψυχορραγεί και παραληρεί. Λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού για αυτήν παίζει τα ρέστα της. Η κα Τσατάνη παραδέχεται στην ανακοίνωση της ότι με επισκέφθηκε στο γραφείο μου, με δική της πρωτοβουλία. Εντυπωσιακά αστείο είναι ότι σαν αιτία επικαλείται της επίσκεψης της δηλώσεις που δεν είχα κάνει ακόμα, αλλά έκανα 15 μέρες μετά τη συνάντηση μας. Η αλήθεια είναι ότι με επισκέφθηκε για την συμβουλεύσω και να τη βοηθήσω.

Ενεργώντας πάντα θεσμικά έχω στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση για να τον ενημερώσω και να ενημερωθούν στη συνέχεια και οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Με την επιστολή αυτή απαντάω σε όσα ισχυρίζεται η κα Τσατάνη.

Την Δευτέρα, που θα δημοσιοποιηθεί η επιστολή, θα βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του».

Ελεγχόμενη δημοσιογραφία, ίντριγκες και εκφοβισμοί δικαστών…σε μορφή καταγγελιών δείχνουν ότι η μάχη μόλις τώρα αρχίζει και η έκβασή της θα εξαρτηθεί από τα κρυφά ακόμη ντοκουμέντα…

Η γάτα των Ιμαλαΐων, η επικοινωνιολόγος του Τσίπρα και…η μύγα τσε-τσε

Σε ακίνητο της οδού Δεινοκράτους πραγματοποιήθηκε ένα από τα ραντεβού του Σταύρου Ψυχάρη με τον νυν πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, που ανήκει στην Ζωή Χαλιδιά, επικοινωνιολόγο, η οποία είχε -επί σειρά ετών- τον τελευταίο λόγο για τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα, άποψη για το ντύσιμό του, μέχρι και για το φόντο στο οποίο θα στεκόταν για να κάνει δηλώσεις.

H Ζωή Χαλιδιά υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα. Ως επικοινωνιολόγος του φρόντιζε για την εικόνα του νυν πρωθυπουργού, για τις δημόσιες εμφανίσεις του, ενώ από το… χέρι της περνούσαν οι «λόγοι» του κ. Τσίπρα, πριν ακόμη εκείνος ανέλθει στην εξουσία.

Η ίδια είναι λάτρης του καλαίσθητου και ακριβού ντυσίματος. Πρόκειται για τη γυναίκα που είχε προκαλέσει πληθώρα σχολίων καθώς επισκέφθηκε τη σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά τον Φεβρουάριο του 2014, στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, φορώντας μία τσάντα πασίγνωστου πολυτελούς οίκου, αξίας άνω των 3.000 ευρώ.

Άνθρωποι που γνωρίζουν τις σχέσεις των κ.κ. Τσίπρα και Χαλιδιά ανέφεραν πως η επικοινωνιολόγος υπήρξε μέντορας του νυν πρωθυπουργού, η οποία φρόντισε να αλλάξει την εικόνα του και από έναν «ασυμβίβαστο έφηβο» να τον μετατρέψει σε έναν άντρα με σοβαρό πολιτικό προφίλ.

Η ίδια φέρεται να αποσύρθηκε από το πλευρό του πρωθυπουργού, έπειτα από την υπογραφή του Μνημονίου, μαζί με την πολυσυζητημένη… γάτα των Ιμαλαΐων που απολαμβάνει τον αέρα του Κολωνακίου.

Το όνομα της κας Χαλιδιά μάς θύμισε μία παλιά επίθεσή της κατά πρώην δημοσιογράφου της «Ζούγκλας»…

Η παλιά γνώριμη της «Ζούγκλας»

Τι γράφαμε το 2014: «Θες να γυρίσω πίσω να σου πω καμμιά κουβέντα!» είχε πει -τον Φεβρουάριο 2014- έξαλλη η στενή συνεργάτιδα του Αλέξη Τσίπρα Ζωή Χαλιδιά στον δημοσιογράφο της «Ζούγκλας» που τόλμησε να τη ρωτήσει τι έγινε με τα δημοσιεύματα και τη φωτογραφία που την ήθελαν να είχε επισκεφθεί τους σεισμόπληκτους στην Κεφαλλονιά κρατώντας στο χέρι της μία τσάντα αξίας 3.000 ευρώ.

Με το που τόλμησε ο δημοσιογράφος να αγγίξει το θέμα έκανε σαν να την τσίμπησε μύγα τσε-τσε. Ούρλιαζε στους διαδρόμους με μια… «μαγκιά» ακατανόητη και με ένα ύφος βγαλμένο από συνεργάτιδα του Στάλιν και όχι εκείνη η ήρεμη δύναμη που δείχνει συνήθως δίπλα στον πρόεδρο. Λαχτάρισε να φανταστείτε μέχρι και η βουλευτίνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, η οποία ενίοτε στις πολιτικές κόντρες δείχνει να μην κάνει πίσω με τίποτα..

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης