«Θέλω να πάρω τα χρήματά μου πίσω, θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο, ζούμε ένα σύγχρονο δουλεμπόριο». Με αυτά τα λόγια περιγράφει στην εκπομπή «Άγνωστος Μ» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στην τηλεόραση της Ζούγκλας η κα. Σεβαστή Γιουβανάκη, εργαζόμενη σε εργοστάσιο – συσκευαστήριο στην πόλη Όλντε της Γερμανίας, την απάνθρωπη συμπεριφορά συμπατριώτισσάς της, η οποία υποσχόταν δουλειά σε άνεργους Έλληνες στη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τελευταία χρόνια της κρίσης, οι Έλληνες ωθούνται στη μετανάστευση και την αναζήτηση μιας καλύτερης εργασιακής τύχης στο εξωτερικό. Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε oικονομικό αδιέξοδο.

Τρανό παράδειγμα η κα. Σεβαστή Γιουβανάκη (52ετών) και ο κ. Κώστας Κυλιακούδης (38 ετών) οι οποίοι μίλησαν στην τηλεόραση της Ζούγκλας καταγγέλλοντας πώς έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης από μια ελληνίδα μεσίτρια στη Γερμανία και η οποία είχε αναλάβει την «ενοικίαση» ανθρώπων μέσω αγγελιών στην Ελλάδα…

Η κ. Αγάπη Βαβούρα είναι η γυναίκα η οποία μεσολαβούσε για να βρει υποψήφιους εργάτες σε εργοστάσιο – συσκευαστήριο CD στην πόλη Όλντε (Oelde) της Γερμανίας.Το συσκευαστήριο ανήκει σε Τούρκο και η εταιρεία φέρει την επωνυμία «Certus».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους υποσχόταν: Σπίτι με όλα τα έξοδα πληρωμένα, δωρεάν μεταφορά από το σπίτι στο εργοστάσιο, οκτάωρη απασχόληση και με μισθούς 1.100 ευρώ το μήνα για ανύπαντρους και 1.300 για παντρεμένους. Τελικά τίποτα από αυτά δεν υπήρχε στη σφαίρα της πραγματικότητας.

Σύμφωνα με την κα. Γιουβανάκη οι εργαζόμενοι πήγαιναν από το πρωί και έφευγαν τα ξημερώματα, δεν τους πλήρωναν στην ώρα τους, ενώ δούλευαν για δύο ευρώ την ώρα. Τους μετέφεραν με ένα αυτοκίνητο (τύπου Polo) και όσοι δεν χωρούσαν τους έβαζαν στο πορτ – μπαγκάζ. Στο σπίτι ζούσαν πάνω από εννέα άτομα – ο ένας, κυριολεκτικά πάνω στον άλλο.

Το εργοστάσιο στο Όλντε

Xάρτης της περιοχής

Η καταγγελία έγινε στην εκπομπή Άγνωστος Μ στην τηλεόραση της “Ζούγκλας”

Τα γρήγορα αντανακλαστικά των Γερμανών

Για καλή τους τύχη, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το κράτος της Γερμανίας λειτούργησε άψογα. Οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν στο Δήμο, την αστυνομία και τον ΟΑΕΔ της πόλης κάνοντας τη σχετική καταγγελία!

Το κράτος -ω του θαύματος- και εν αντιθέσει με τη χώρα μας, έλαβε άμεσα πρωτοβουλία κάνοντας το αυτονόητο! Κατέσχεσε το κτήριο όπου διέμεναν οι εργαζόμενοι και φυσικά συνέλαβε την ελληνίδα που δρούσε ανεξέλεγκτα σε οργανωμένα κυκλώματα μαύρης εργασίας στην πόλη Oelde της Γερμανίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης