Η εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα χρησιμοποιώντας ως καύσιμο το απλό νερό και ειδικό κράμα υλικών, όπως και οι προοπτικές που διανοίγονται από την αξιοποίησή της, έχουν παρουσιαστεί αναλυτικά σε ζωντανές εκπομπές του zougla.gr με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Οι νομικές διεργασίες που απαιτούνται για την κατοχύρωσή της παγκοσμίως, καθώς και η τεχνική αναβάθμισή της από τον εφευρέτη και την ομάδα του προκειμένου στο εγγύς μέλλον να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους πολίτες, βρίσκονται σε εξέλιξη όλο αυτό το διάστημα.

Στόχος ​να καταστεί εφικτή σύντομα η βιομηχανική κατασκευή της εφεύρεσης, με την απαραίτητη συνθήκη να παραμείνει σε ελληνικά χέρια
Η σπουδαία εφεύρεση έχει ξεπεράσει προ καιρού τα ελληνικά σύνορα. Έντονο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού, για την ανάπτυξη και προώθησή της στο ευρύ κοινό. Ο πρόεδρος μιας μεγάλης γερμανικής εταιρίας παραγωγής και εγκατάστασης ηλιακών πάνελ, Georg Scholl, συμβουλεύτηκε τον Έλληνα συνεργάτη του Ιωάννη Χρήστου, έκανε το επόμενο βήμα και ταξίδεψε στην Αθήνα για να συναντήσει την ερευνητική ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι την αρχή λειτουργίας της εφεύρεσης και την αποτελεσματικότητά της, ο γερμανός επιχειρηματίας και επιστήμονας διαβλέπει, όπως πολλοί ακόμα, τις τεράστιες προοπτικές ανάπτυξής της. Έχουν ξεκινήσει δε διερευνητικές συζητήσεις με την ομάδα του Πέτρου Ζωγράφου, προκειμένου να εξακριβωθούν οι προϋποθέσεις που θα οδηγούσαν σε συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε να καταστεί εφικτή σύντομα η βιομηχανική κατασκευή της εφεύρεσης, με την απαραίτητη συνθήκη φυσικά η τελευταία να παραμείνει σε ελληνικά χέρια.

Δείτε το ρεπορτάζ:
 

Στο εργαστήριο του εφευρέτη
 
Επί τη ευκαιρία της επίσκεψης, το zougla.gr βρέθηκε στο εργαστήριο του Πέτρου Ζωγράφου και σας παρουσιάζει την αναβαθμισμένη εφεύρεση, με μια επίδειξη λειτουργίας της σε πραγματικές συνθήκες σε κατοικία: συνδεδεμένη εύκολα και απλά με το ηλεκτρικό δίκτυο, και με κλειστό τον διακόπτη της ΔΕΗ, παρακολουθούμε την εφεύρεση να παρέχει απρόσκοπτα ρεύμα καλύπτοντας τις ανάγκες ενός σύγχρονου σπιτιού. Χρησιμοποιώντας ως καύσιμο, το απλό νερό και ειδικό κράμα υλικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο εφευρέτης μας ξενάγησε στο εργαστήριό του, εκεί όπου με υπερσύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας έχει κατορθώσει να εφεύρει μια λύση, που φιλοδοξεί να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα, με απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Οι εξελίξεις με τη μεγάλη εφεύρεση είναι συνεχείς και ραγδαίες.

Παραμείνετε συντονισμένοι στη συχνότητα της Ζούγκλας…

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΖΩΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης