Την ώρα που οι … «λίστες» πάνε κι έρχονται στη Δικαιοσύνη, μια άλλη… «λίστα», αυτή που ζήτησε ο προϊστάμενος της επιθεώρησης των δικαστηρίων, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Χρυσικός, προκαλεί ανησυχία στους κόλπους των δικαστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χρυσικός ζητεί από τους προϊσταμένους των δικαστηρίων όλης της χώρας, να του αποστείλουν κατάλογο με τα ονόματα των δικαστών που κατεβαίνουν από την έδρα από τις 10.00 έως τη λήξη του ωραρίου (15.00), αντιδρώντας στις νέες περικοπές των αποδοχών τους, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των δικαστικών Ενώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έγγραφο που απέστειλε ο κ. Χρυσικός στους προϊσταμένους των δικαστηρίων θορύβησε όπως ήταν φυσικό, τους δικαστικούς λειτουργούς οι οποίοι θεωρούν ότι πρόκειται πιθανότατα για μια ενέργεια εκφοβισμού για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις. Ο αρεοπαγίτης φέρεται να υποστηρίζει πώς αποσκοπεί στο να έχει «εικόνα» λειτουργίας των δικαστηρίων σε όλη τη χώρα, δηλαδή πόσα λειτουργούν κανονικά, πόσες δίκες γίνονται, ποιοι δικαστές κατεβαίνουν από τις έδρες, πόσοι δικάζουν κανονικά, κ.λπ..

Το θέμα πλέον, έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις μεταξύ των δικαστών και μάλιστα, θα απασχολήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που θα συνεδριάσει την Τετάρτη.

Το έγγραφο πάντως, του κ. Χρυσικού δεν αφορά τους δικαστές του ΣτΕ, οι οποίοι άλλωστε δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν οι υπόλοιποι συνάδελφοι τους με την έναρξη του δικαστικού έτους στις 17 Σεπτεμβρίου 2012 και τις οποίες θα συνεχίσουν μέχρι 20 Οκτωβρίου, κατεβαίνοντας δηλ. από την έδρα των δικαστηρίων και αναστέλλοντας τη δημοσίευση των αποφάσεων (εκτός των επειγουσών).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης