Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σοκ, πόνο και ερωτήματα έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Πάτρας ο αιφνίδιος θάνατος της αθλήτριας κολύμβησης, Θεοδώρας Αντύπα, η οποία έχασε την ζωή της στην πισίνα του «Αντ. Πεπανός» την Τρίτη.

Η νεαρή ήταν αθλήτρια στο τρίαθλο, ήξερε πολύ καλό κολύμπι και μάλιστα σε λίγες ήμερες θα έπαιρνε και το δίπλωμά της για να διδάσκει κολύμβηση σε παιδιά.

Τι έγινε λοιπόν εκείνο το μοιραίο μεσημέρι;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτή την ερώτηση προσπάθησε να απαντήσει ο πρόεδρος του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου, κ. Παναγιώτης Κογκόλης, ο οποίος μιλώντας στο zougla.gr, ανέφερε τα όσα έλαβαν χώρα χθες το μεσημέρι.

«Με ειδοποίησαν γύρω στις 14.45 το μεσημέρι ότι κάτι συμβαίνει και πήγα στο κολυμβητήριο. Συνάντησα τον αθλητή που κολυμπούσε μαζί της και την ανέσυρε από τον βυθό της πισίνας. Ο ίδιος άνθρωπος τυγχάνει να είναι γυμναστής και ναυαγοσώστης», σημειώνει ο κ. Κογκόλης ξεκινώντας την αφήγησή του.

«Έκαναν 20αρια»

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Π.Ε.Α.Κ., χθες η 27χρονη μαζί με έναν άλλο αθλητή, ονόματι Α. Θ., κολυμπούσαν για περίπου 10 λεπτά και έκαναν 20αρια κατά πλάτος της πισίνας διότι το βράδυ θα γινόταν αγώνας μεταξύ της Εθνικής Ελλάδος και της Εθνικής Κροατίας.

«Ενώ κολυμπούσαν μαζί, σε κάποια φάση η κοπέλα έκανε υποβρύχια βουτιά και ο συναθλητής της υπέθεσε ότι κάνει άσκηση άπνοιας. Διήνυσε την διαδρομή του, ξαναγύρισε και την είδε στον βυθό. Τότε κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει» περιγράφει.

«Είχε χάσεις τις αισθήσεις της»

Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του κ. Κογκόλη, μέχρι ο συναθλητής της 27χρονης να πάει μέχρι το τέλος της διαδρομής και να επιστρέψει μεσολάβησαν περίπου 30 δευτερόλεπτα.

«Όταν επέστρεψε παρατήρησε ότι η κοπέλα δεν ανταποκρίνονταν. Βούτηξε, την έπιασε και την ανέσυρε στην επιφάνεια. Αμέσως έτρεξε και ο γυμναστής της που βρισκόταν επίσης στο σημείο και της έκαναν μαλάξεις και τεχνητές αναπνοές. Η κοπέλα ήταν αναίσθητη. Σε λίγα λεπτά ήρθε το ασθενοφόρο και την πήγε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», το οποίο απέχει από το κολυμβητήριο περίπου 200 μέτρα. Όταν έφτασε στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός της» εξηγεί.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον κ. Κογκόλη, το γεγονός ότι η κοπέλα κατά τη διάρκεια της βουτιάς που έκανε έχασε τις αισθήσεις της, δεν οφείλεται στο νερό της πισίνας, καθώς όπως υπογραμμίζει «είχε γίνει ανάλυση στο νερό και ήταν τέλεια. Αυτό το αναφέρω διότι αν το χλώριο που περιέχει το νερό μιας πισίνας είναι υπερβολικό πιθανό να προκαλεί λιποθυμίες. Κάτι τέτοιο για το συγκεκριμένο κολυμβητήριο δεν ισχύει, καθώς τόσο το χλώριο όσο και η θερμοκρασία του νερού ήταν στα προβλεπόμενα όρια».

Εν αναμονή των ιστολογικών εξετάσεων

Όσον αφορά στα αίτια θανάτου της νεαρής αθλήτριας, αν και η ιατροδικαστική εξέταση έγινε σήμερα και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Γκότση έχουν βρεθεί αρκετά ευρήματα, ο ίδιος παρουσιάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά επιφυλακτικός ως προς τα αίτια του θανάτου.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή υπήρξαν ευρήματα πνιγμού αλλά και κάποια άλλα, για τα οποία δεν μπορεί να μιλήσει αν δεν ολοκληρωθούν οι ιστολογικές εξετάσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης