Έπειτα από τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με ψήγματα ρατσιστικού σεξισμού, πήρε σειρά ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος, αν και δεν χρησιμοποιεί τη γνωστή ξύλινη γλώσσα των πολιτικών, αποδεικνύεται άριστος γνώστης της ορολογίας των χούλιγκαν, χαλιναγωγώντας τη μάζα υποστηρικτών του σκληρού πυρήνα του κόμματος στη Χερσόνησο.

Εκτός εαυτού ζητεί από τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. να σπάσει τον κλοιό για να πλησιάσει στην ομάδα των διαδηλωτών που φωνάζει συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής. Οι ανώτατοι αξιωματικοί εμφανίζονται συζητήσιμοι και αποδέχονται τα πυρά του βουλευτή δίχως να πουν κουβέντα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Σε υψηλούς τόνους ο μονόλογος Κασιδιάρη)

«Θα τους γ… όλους. Έχεις τον λόγο μου θα έχεις νεκρούς μέχρι το βράδυ. Θα σας μηνύσω για παράβαση καθήκοντος. Εσείς κάθεστε και τον π… και εγώ πώς να κάνω εκδήλωση;» ήταν μερικά από τα όσα εκστόμισε.

Οι δηλώσεις που ακολούθησαν…και η έπαρση της σημαίας της Χούντας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό της έντασης

Ηλεκτρισμένη ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια του απογεύματος της Κυριακής η ατμόσφαιρα στη Χερσόνησο Κρήτης, με τους βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη, Νίκο Μίχο, Γιώργο Μπαρμπαρούση και Χρήστο Παππά να δίνουν τον τόνο στους υποστηρικτές τους, την ώρα που ο γ.γ. του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, επιδίδονταν σε κρεσέντο δηλώσεων για το πολιτικό σύστημα από τον κάμπο της Λάρισας.

Η αστυνομία ήταν επί ποδός και έβγαλε στον δρόμο δύο διμοιρίες, ενώ έστησε οδοφράγματα, αποκλείοντας το ξενοδοχείο Belvedere σε ακτίνα 150 μέτρων. Ωστόσο, στη Χερσόνησο, από νωρίς συγκεντρώθηκαν μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση οπαδών της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν μπροστά στα μπλόκα των αστυνομικών, οι οποίοι «περνούσαν από κόσκινο» όσους ζητούσαν να περάσουν.


(Τα μέλη της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να σπάσουν το μπλόκο)


(Στο βάθος η αντιφασιστική συγκέντρωση)


(Σε σύγχυση η ΕΛ.ΑΣ.)

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μαζί με οπαδούς του κόμματος επιχείρησαν να περάσουν το μπλόκο της αστυνομίας για να έρθουν… τετ α τετ με τους διαδηλωτές, κάτι που όμως δεν τους επετράπη.


(Αναμένοντας…)


(Ο χαιρετισμός του ομιλούντος στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης