«Οι Έλληνες μολύνονται εκούσια με τον ιο HIV προκειμένου να εισπράττουν επιδόματα των 700 ευρώ» αναφέρει η έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ξένα μέσα που δημοσιεύουν την έκθεση αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη κατάσταση επικρατεί στην Ελλάδα της κρίσης όπου επίσης έχει ότι αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των αυτοκτονιών.

«Τα στοιχεία δείχνουν δραματική αύξηση των χρηστών ηρωίνης και των μολύνσεων από τον ιό HIV. Σχεδόν οι μισές μολύνσεις έγιναν εκούσια, ώστε οι χρήστες να λάβουν τα ειδικά επιδόματα, αλλά και για να ενταχθούν πιο σύντομα σε προγράμματα απεξάρτησης» υποστηρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και παράλληλα προειδοποιεί:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτά τα αρνητικά στοιχεία για την Ελλάδα στέλνουν σήμα κινδύνου σε άλλες χώρες που ακολουθούν πολιτικές σκληρής δημοσιονομικής λιτότητας, ανάμεσά τους η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Ιταλία».

Όσον αφορά στις αυτοκτονίες, επισημαίνεται ότι το ποσοστό αυξήθηκε κατά 17% σε διάστημα δύο ετών ως το τέλος του 2009 ενώ με βάσει στοιχεία του υπουργείου Υγείας, που επικαλείται η έκθεση, το πρώτο εξάμηνο του 2011 το ποσοστό αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά 40%.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης