Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Επιφανείς επιχειρηματίες-ναρκέμποροι υπεράνω πάσης υποψίας, πάρτι, κορίτσια και ένα πελατολόγιο αποτελούμενο από σέξι ηθοποιούς, ιδιοκτήτες μπαρ της Μυκόνου, εύπορους εργοστασιάρχες και δικηγόρους συνθέτουν το παζλ της υπόθεσης εξάρθρωσης δύο κυκλωμάτων ναρκωτικών από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα το zougla.gr φέρνει στο φως τα στοιχεία της δικογραφίας που συντάχθηκε για την υπόθεση, από την οποία προκύπτει ότι νύχτα και ναρκωτικά συνυπάρχουν και αλληλεπιδρούν πίσω από το πέπλο της επιχειρηματικότητας.

Όπως σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι και σε αυτή, αίσθηση προκαλούν τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη των κυκλωμάτων προκειμένου να αναφέρονται στα ναρκωτικά χωρίς να δίνουν στίγμα των παράνομων δραστηριοτήτων τους. Μερικά από αυτά είναι: «λουλούδια», «δείγμα», «φώτο», «παπάς», «ματικό», «ταλιράκι», «CD με 20 τραγούδια», «20 ευρώ κάρτα», «παιχνίδια», «άχυρο», «μπουφάν», «σταγόνες», «άσπρο», «αυγά» κ.ά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΕΛ.ΑΣ., βασικοί εμπλεκόμενοι είναι ο Αλβανός Ν.Κ. ή «Kico» (φέρεται ως αρχηγός της α΄ οργάνωσης), ο Σ.Η. ή «Ero» (φέρεται ως υπαρχηγός της α΄ οργάνωσης), ο Σ.Κ. (ως ο εγκέφαλος της β΄ ομάδας) αλλά και ο Σ.Π., γνωστός ιδιοκτήτης μπαρ στο Κολωνάκι, ο οποίος, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες που συγκέντρωσε η αστυνομία, συχνά μεσολαβούσε για τη διακίνηση των ουσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, στις οργανώσεις συμμετείχε ένας αθλητής πολεμικών τεχνών, ένας ιδιωτικός υπάλληλος από το Περιστέρι, ενώ χαρακτηριστικά είναι και τα ονόματα-κωδικοί που χρησιμοποιούσαν οι εμπλεκόμενοι, όπως «Ένια», «Ζάνι» κ.ά.

Επιπλέον, επαφή με τα συγκεκριμένα μέλη του κυκλώματος για αγορά κοκαΐνης και χασίς είχαν άτομα με τα ψευδώνυμα «Παππούς», «Γαυράκος», «Δαίμονας», «Βάγγος», «Ξάδερφος», «Ηρακλής», «Κατέλης», «Τζώρτζης» κ.ά.

Με βάση το διαβιβαστικό που συντάχθηκε για την υπόθεση, η πρώτη ομάδα, η οποία ήταν εξπέρ στο πλασάρισμα «χόρτου» και κοκαΐνης, φέρεται να συγκροτήθηκε τουλάχιστον προ τριμήνου και να δραστηριοποιούνταν στην ανεύρεση και εισαγωγή ναρκωτικών από την Αλβανία και τη διακίνηση αυτών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Όσον αφορά τη δεύτερη οργάνωση, αυτή φέρεται να συγκροτήθηκε τουλάχιστον πριν από ένα εξάμηνο και να δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης. Συμμετοχή στην εν λόγω ομάδα φέρεται να έχει, μάλιστα, όπως προαναφέρθηκε, και ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κολωνάκι, το οποίο κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας σοουμπίζ.

Ενδεικτικό της δυναμικής του μαγαζιού είναι το γεγονός ότι σε ποσοστό 20% ανήκει, όπως προκύπτει από συνομιλίες που «τσίμπησε» η ΕΛ.ΑΣ., σε γνωστό παρουσιαστή μουσικών και lifestyle εκπομπών (σ.σ.: δεν έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση), ενώ το 15% ανήκει σε πολύ γνωστό επιχειρηματία στον χώρο της εστίασης και των νυχτερινών κέντρων (σ.σ.: για τον οποίο επίσης δεν προκύπτει καμία εμπλοκή).



Ο τιμοκατάλογος και η «χρυσή πελατεία»

Όπως είναι λογικό, οι δύο οργανώσεις αποκόμισαν χιλιάδες ευρώ από τη

διακίνηση ουσιών, πουλώντας συγκεκριμένα 50 με 70 ευρώ το γραμμάριο κόκα και 2.200 έως 2.800 ευρώ το κιλό κάνναβη.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει το πελατολόγιο των κυκλωμάτων, καθώς αποτελείται απόγνωστά ονόματα του επιχειρηματικού και κοσμικού χώρου.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται μια sexy ηθοποιός που έχει παίξει σε ταινίες και σίριαλ, ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη Μύκονο, επιχειρηματίες στον χώρο των επίπλων και του τουρισμού, δικηγόροι αλλά και «κοσμικοί» που κατά καιρούς έχουν απασχολήσει τα φώτα της δημοσιότητας.

Σ. Κεχαγιόγλου: Πρόκειται για διακινήσεις μεταξύ εξαρτημένων ατόμων

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο Σάκη Κεχαγιόγλου, ο οποίος εκπροσωπεί τρεις από τους εμπλεκομένους.

Ο κ. Κεχαγιόγλου στις δηλώσεις του προς την ηλεκτρονική μας εφημερίδα επισήμανε: «Η συνεχιζόμενη αποχή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών δεν μου επέτρεψε να παραστώ στην ανάκριση και να υπερασπίσω τους εντολείς μου.

»Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ογκωδέστατη δικογραφία και τον ελάχιστο χρόνο που υπήρχε για τη στοιχειώδη μελέτη της με οδήγησε στο να ζητήσω από τους εντολείς μου να τηρήσουν στο στάδιο αυτό το δικαίωμα σιωπής που τους παρέχει ο νόμος και με σεβασμό στη Δικαιοσύνη να δώσουν τις αναγκαίες εξηγήσεις σε μεταγενέστερο χρόνο. Σε κάθε περίπτωση πάντως πρόκειται για διακινήσεις ναρκωτικών ουσιών μικροποσοτήτων μεταξύ, κατά την πρώτη εκτίμηση, εξαρτημένων ατόμων. Αυτό μένει να αποδειχθεί και στην πορεία της ανακρίσεως».

Ο… κοριός κατέγραφε συνομιλίες

Μεγάλο μέρος της δικογραφίας καταλαμβάνουν οι συνομιλίες για τις πωλήσεις της κοκαΐνης και της κάνναβης από τον ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου στο Κολωνάκι και των συνεργατών του σε άτομα από τον επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο.

Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν οι συνομιλίες το ξημέρωμα της 28ης Σεπτεμβρίου 2015, όταν μια ηθοποιός φέρεται να επικοινώνησε με τον κατηγορούμενο ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου για να δοθεί κοκαΐνη σε έναν σεναριογράφο.



Παρατίθενται ενδεικτικά κάποιοι από τους διαλόγους-παραγγελίες:

– Έλα, ρε μαν.
– Εε…
– Έλα, ρε μ***κα.
– Μπορείτε να κατέβετε Γλυφάδα;
– Ε, δεν ξέρω αν μπορώ Γλυφάδα…
– Να μου φέρετε 18 μέτρα από το καινούριο το νήμα;
– Ε, δεν ξέρω, δεν νομίζω τώρα.
– Γιατί εκεί θα ’χω το χρήμα.
– Το απογευματάκι.
– Τι ώρα;
– Θα σε πάρω.

Ακολουθεί άλλος διάλογος μεταξύ δύο εμπλεκομένων για καινούρια παρτίδα:

– Έλα, αδελφούλη.
– Σε είχα πάρει και πριν, τι κάνεις;
– Το ξέρω, σου έστειλα μήνυμα, δεν το είδες;
– Όχι, δεν μου ήρθε.
– Μπορείς να μιλήσεις;
– Ναι, μόνος είμαι.
– Ε, τα άλλα δεν κάνανε, δεν τα φέρανε, έχουνε φέρει κάτι πολύ καλά δυνατά από πεντέμισι. Απλά να σε ενημερώσω.
– Εντάξει, εγώ θα τα λέω γύρω γύρω. Από πού είναι;
– Ε, από έξω. Είναι όσο ο δείκτης σου, τέτοιο μέγεθος έχουνε.
– Αν μπορούμε να τα δούμε κιόλας. Να τα δειγματίσω.
– Ξέρω γω, θα προτιμούσα να το πάρουν όλο, αν μας κάνει η τιμή.
– Ρε φίλε, αν δεν κάνει στους άλλους, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι, αν δεν το δουν να πουν ΟΚ.
– Θα δω μήπως πάρω δείγματα τότε.
– Απλά για να μη φάμε το κεφάλι μας, μη τα έχουμε και τα παντρευτούμε.
– Όχι, τώρα έδωσα δέκα.
– Α, τόσο καλό είναι;
– Ε, τι σου λέω. Μιλάμε για θάνατο.

Διάλογος στον οποίο οι συνομιλητές (πελάτης-ντίλερ) αναφέρονται στα ναρκωτικά ως «κυβικά»:

– Έλα, φίλε…
– Κοιμόσουν;
– Όχι, ρε. Ήμουν σε μία… ε, δεν ήξερα το τηλέφωνο, ρε…
– Α, εντάξει.
– Κάποιο στιγμή το σήκωσα. Τι κάνεις, έρχεσαι;
– Καλά, τι ’θελα να σου πω, όχι ακόμα. Το μηχανάκι, εκατό κυβικά, εκατό κυβικά είναι το μηχανάκι αυτό;
– Ε;
– Εκατό, εκατό κυβικά είναι το μηχανάκι;
– Ναι.
– Το σταφ; Εντάξει, εντάξει, ωραία.
– Ναι, ναι.

Σε άλλο διάλογο μέλη των ομάδων κάνουν λόγο για «πράσινα ελληνικά» εννοώντας «κάνναβη»:

– Να σου πω, αν κατέβεις προς τα μέρη μας καμιά βόλτα…
– Ναι…
– Πέρνα που θέλω να σε ρωτήσω κάτι.
– Ναι.
– Όχι, δεν σου λέω για τηλέφωνο.
– Εντάξει, για τι πράγμα;
– Άμα περάσεις, πες μου.
– Τι πράγμα;
– Έλα…
– Για τι πράγμα;
– Για κάτι πράσινα ελληνικά.
– Τι; Έχουμε ή θέλουμε;
– Ναι, για ένα, δύο τρία κιλά. 
– Θέλουμε ή έχουμε;
– Θέλουμε.
– ΟΚ, εντάξει.

Παράλληλα, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο παρακάτω διάλογος με «πελάτη», από τον οποίο προκύπτει ότι το εμπόρευμα (η κόκα), αποδείχθηκε… μάπα:

– Έλα…
– Να σου πω. Αυτό το βιογραφικό είναι πάρα πολύ κακό, έχε υπ’ όψιν σου.
– Ναι…
– Η άλλη αρρώστησε.
– Ναι.
– Τέλος πάντων, θα τα πούμε και από κοντά. Η άλλη είναι άρρωστη και γενικώς είναι πολύ επιβαρυντικό. Είμαστε εδώ στην Αράχοβα και είμαστε το χάλι μας το μαύρο. Για κοίταξέ το λίγο αυτό, σε παρακαλώ, γιατί δεν είναι να αρρωστήσουμε. Η άλλη είναι άρρωστη, ούρλιαζε και μου λέει, πάρ’ τον τηλέφωνο και πες του έχω αρρωστήσει από το πρωί, από χθες ταχυπαλμίες και τέτοια…
– Όχι, ρε παιδί μου…
– Ναι, σου λέω, άμα σου λέω τώρα… δεν είναι ούτε ανεβαστικό και η άλλη είναι άρρωστη. Αφού το μεσημέρι ήτανε κομμάτια και έχει χαθεί από χθες το βράδυ και είναι χάλια. Τέλος πάντων, κοίταξε το, ρε Σ., μην πάθουμε καμιά ζημιά.

Ακολουθεί διάλογος για μεταφορά «εμπορεύματος» από την Ηγουμενίτσα:

– Ρε, να σου κάνω μια ερώτηση. Έχεις κανέναν οδηγό εσύ, ρε αδερφέ, να πάει να πάρει κάτι πράγματα από Ηγουμενίτσα;
– Όχι, ρε αδερφούλη, δεν έχω. Δεν έχω άνθρωπο για αυτά τα πράγματα.
– Δεν έχεις, ε;
– Δεν έχω. Τι ήθελες. Ήθελες να φέρεις τίποτα από Ηγουμενίτσα εδώ;
– Ναι…
– Δεν έχει ο αδερφός, ρε. Εγώ πιο πριν πήγαινα και τα έκανα μόνος μου, αλλά τώρα δεν με παίρνει πια να τα κάνω, καταλαβαίνεις…
– Μα δεν είναι πολλά πράγματα, κατάλαβες; Καμιά 2.000 λεκ πράγματα είναι, ρε άνθρωπε.
– Μα τι… 2.000 λεκ πράγματα;
– 2.000 λεκ θα πάρει ο οδηγός που θα πάει, ρε άνθρωπε.
– Μα πόσα…
– Δέκα πράγματα είναι.
– Δέκα πράγματα; Δέκα άχυρα;
– Ναι.
– Το ξέρω, αδερφέ, τα ξέρω, άλλα πάλι μεγάλο ρίσκο είναι 10 άχυρα. Είναι τόσος δρόμος.
– Όχι ρε, γιατί αυτά τα βάζεις κάτω από τα καθίσματα, ρε άνθρωπε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης