Μπανάνες και ανανάδες που έκρυβαν… 230 κιλά κοκαΐνης αναζητούσαν αγοραστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διωκτικές Αρχές εντόπισαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, η οποία εισήχθη στη χώρα μας, κρυμμένη μέσα σε κοντέινερ με φορτία τροπικών φρούτων, προερχόμενη από τον Παναμά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τρίτης, ύστερα από συντονισμένη και πολύμηνη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ και με τη συνδρομή του ελληνικού κλιμακίου της αμερικανικής υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους σε δύο διαμερίσματα, το ένα στην Αθήνα και το άλλο στα νότια προάστια (Βούλα) και εντόπισαν τα 230 κιλά κοκαϊνης, αξίας αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Η αστυνομία συνέλαβε «στα πράσα» τρία άτομα, την ώρα που διαπραγματεύονταν την αγοραπωλησία και διοχέτευση των ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική αγορά.Η αστυνομία είχε πληροφόρηση για τη διεξαγωγή προσπαθειών διοχέτευσης των ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική αγορά από ελληνομεξικανικό καρτέλ ναρκωτικών. Κατά την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ σε ένα από τα δύο σπίτια, συνελήφθησαν τρία άτομα, τα οποία πιάστηκαν κυριολεκτικά «στα πράσα», ενώ συνεννοούνταν για την αγοραπωλησία του φορτίου.

Πρόκειται για έναν 50χρονο με καταγωγή από την Καλαμάτα, έναν Ισπανόφωνο, του οποίου η καταγωγή δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, (ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν Κολομβιανό) και έναν Μεξικανό ο οποίος είναι αδερφός γνωστού αρχηγού καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό με διεθνή εμβέλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εισαγωγέας φαίνεται να ήταν ο άνδρας από το Μεξικό, που διαχειριζόταν την πώλησή της για λογαριασμό του διεθνούς κυκλώματος ενώ οι άλλοι δύο άνδρες ήταν υποψήφιοι αγοραστές

Τα μέλη του καρτέλ έμεναν σε ξενοδοχείο της παραλιακής, ενώ το μεγάλο deal έγινε σε μαγαζί των νοτίων προαστίων όπου παρακολουθουσαν εδώ και μέρες οι αστυνομικοί.


(H μεζονέτα στη Βούλα)

Παραμένει άγνωστο αν η συγκεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών από Έλληνες και Μεξικανούς σχετίζεται και με δολοφονία που είχε διαπραχθεί πριν από περίπου δύο χρόνια και ερευνά το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής.

Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Να θυμίσουμε ότι πριν από πέντε μήνες, το Λιμενικό, η Δίωξη Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ και η DEA είχαν ξεσκεπάσει καρτέλ ναρκωτικών στη Φιλοθέη και τον Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Διώξης Ναρκωτικών (DEA) είναι η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών εντός των Ηνωμένων Πολιτειών. Επιπλέον έχει την αποκλειστική ευθύνη για τον συντονισμό και τη διεξαγωγής των ερευνών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών που διοχετεύονται από τις ΗΠΑ στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης:

Η βίλα των βαρόνων, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014, 12:53

Ο Τούρκος Εσκομπάρ, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014, 08:02

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης