Οι Καλόγηροι Τρικάλων είναι ένα χωριό που βρίσκεται μόλις 6 χιλιόμετρα από την Ελάτη και 35 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα. Τρεις νέοι -που ζουν μακριά από τα αστικά κέντρα- αποφάσισαν να φτιάξουν με αγάπη έναν ιστότοπο (kaloghroi.gr) για το χωριό τους, με σκοπό να αναδείξουν τις ομορφιές του, την αρχαία και πολιτιστική ιστορία του, τα αρχαία ευρήματα αλλά και το φυσικό κάλλος.

Πρώτη απόδειξη, το βουνό του Ασκληπιού, ο Κόζιακας, που συντροφεύει το χωριό και αποτελεί τόπο έλξης πολλών βοτανολόγων εξαιτίας της σπάνιας χλωρίδας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους Καλόγηρους περιβάλλουν οι κορυφές της Τσούκας (1.300μ.), του Μαυροπουλίου (1.700μ.), απ’ όπου φαίνονται τα Στουρναραίικα, τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα και το Νεραϊδοχώρι, της Νεράιδας (917μ.) στην οποία βρίσκεται και η σπηλιά της Νεράιδας, απ’ όπου φαίνονται τα Τρίκαλα, τα Χάσια, η Καλαμπάκα και τα Μετέωρα.

Τρομερή εντύπωση προκαλούν τα αλπικά λιβάδια με τη πηγή από το τρεχούμενο νερό.

Οι νέοι του χωριού απέστειλαν e-mail στη zougla.gr, σε μία προσπάθεια να στηρίξουν τον τόπο τους και να παροτρύνουν τους νέους να μην ξεχνούν τις παραδόσεις και τις ρίζες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε ένα video που απέστειλαν στη zougla.gr

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης