Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 15.00 η αποδεικτική διαδικασία στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των υπόλοιπων 18 κατηγορουμένων για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου θα αγορεύσουν οι εισαγγελείς της έδρας, οι οποίοι θα ζητήσουν την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων. Το δικαστήριο σήμερα απέρριψε ως «αλυσιτελώς προβαλλόμενα» τα αιτήματα των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και αυτό του Άκη Τσοχατζόπουλου για την κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς, σύμφωνα με το σκεπτικό της έδρας, «έχουν καλυφθεί από άλλα αποδεικτικά στοιχεία».

Με το κλείσιμο, πάντως, της αποδεικτικής διαδικασίας, ο Άκης Τσοχατζόπουλος θέλησε να βάλει την πολιτική του σφραγίδα σε αυτήν τη δίκη, αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί και ζητώντας συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, αλλά και από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

«Αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη απέναντι σε αυτόν τον λαό, τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο παλέψαμε όλα αυτά τα χρόνια με διάφορες ηγεσίες Παπανδρέου, Σημίτη και Γ. Παπανδρέου, με τον οποίο το γυαλί ράγισε. Οδηγηθήκαμε σε οικονομική χρεοκοπία. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό στην Ελλάδα. Ο κόσμος, όσο χαμηλά και να πέσει, έχει τη δύναμη να ξανασηκωθεί. Εγώ χρεώνομαι την ευθύνη που μου αναλογεί και τους καλώ να δεχθούν τη συγγνώμη μου, γιατί αυτό που πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός λίγοι μπορούν να πουν ότι είναι μακριά από τις ευθύνες» δήλωσε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στην κατηγορία που τον βαρύνει, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αρκέστηκε να επαναλάβει πως δεν δωροδοκήθηκε και ούτε πήρε ποτέ ανταλλάγματα.

«Απέναντι στην κατηγορία ότι εγώ έβλαψα το Δημόσιο αισθάνομαι υποχρεωμένος να αντιδράσω. 40 χρόνια ουδέποτε έβλαψα το Δημόσιο, σε όποιο υπουργείο κι αν πήγα, μέσα στο κόμμα το οποίο έφτιαξα με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Λέγαμε ότι πρώτα ήταν ο άνθρωπος και με αυτό το κριτήριο λειτουργούσαμε. Σήμερα έχουμε διαχειριστές εξουσίας, όχι πολιτικούς. Απλώς περιμένουν να γίνουν καλύτερα τα πράγματα. Δωροδοκία δεν υπάρχει. Ακούσαμε στη Γερμανία ότι αυτοί λάδωναν. Δεν έπρεπε να τα πάρουμε τοις μετρητοίς. Έπρεπε ως δημόσιοι φορείς να συνεχίσουμε τη δουλειά μας» υποστήριξε.

Διαβάστε επίσης: «Με πίεζαν να αλλάξω την κατάθεσή μου», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013, 15:32

Έφθασε η ώρα των εισαγγελέων στη δίκη Άκη, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013, 14:28

Ζήγρας σε Άκη: «Ζήτα συγγνώμη από τον κόσμο», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013, 13:14

«Η δίωξη της Βίκυς είναι παράνομη και καταχρηστική», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013, 12:02

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης