Ρεπορτάζ:
Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Φίλιππος Καραμέτος
Φωτογραφίες:
Νίκος Χριστοφάκης

Πλούσιο ποινικό παρελθόν έχει ο εγκέφαλος του πολυπλόκαμου κυκλώματος που έδινε εντολές στους υπαρχηγούς του και στα μέλη της συμμορίας να «μπουκάρουν» σε πολυτελή σπίτια της Αττικής.

O 61χρονος Γεωργιανός δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας τα τελευταία 4-5 χρόνια και ειδικευόταν στις κλοπέςΌπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr, ο 61χρονος, γεωργιανής καταγωγής, δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας τα τελευταία 4-5 χρόνια και είχε ειδίκευση στις κλοπές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν όμως φτάσει στη χώρα μας και ξεκινήσει τις παράνομες business, το εν λόγο άτομο μεσουρανούσε στη Ρωσία έχοντας τον ρόλο του διεκπεραιωτή. Μεσολαβούσε δηλαδή ώστε είτε να φέρει κοντά δύο πλευρές που βρίσκονταν σε σύγκρουση, είτε να οργανώσει κάποιο χτύπημα σε βάρος ατόμων κατόπιν εντολών.

Ενέπνεε σεβασμό και καθοδηγούσε τη συμμορία του, αλλά οι άνδρες του Τμήματος Aσφάλειας Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής έδωσαν τέλος στην εγκληματική του δράση.

Ρωσία-Γαλλία-Ελλάδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φήμη του στους σκοτεινούς κύκλους της μαφίας είχε γίνει γνωστή. Κάτι όμως πήγε στραβά και ένας από τους… γνωστούς του, προφανώς δυσαρεστημένος για «επιχειρησιακά λάθη», τον πυροβόλησε στα πόδια με καλάσνικοφ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, να εγκαταλείψει τη Ρωσία και να βρει καταφύγιο στη Γαλλία.

Φτάνοντας εκεί, ο 61χρονος D.K. υπεβλήθη σε χειρουργικές επεμβάσεις και όταν κατάφερε να «σταθεί στα πόδια του» πήρε αεροπλάνο για την Ελλάδα ώστε να συνεχίσει τις… δραστηριότητές του, κουβαλώντας μαζί του το προσωνύμιο «κουτσός» (σ.σ. χρησιμοποιούσε καροτσάκι).

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος είχε δομήσει την οργάνωση με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί κατά τα πρότυπα της Γεωργιανής Μαφίας που τυγχάνει μία εκ των ισχυρότερων στην Ευρώπη και ασχολείται κυρίως με κλοπές οικιών και ληστείες, ενώ λειτουργεί με τη μορφή πυραμίδας. Τα ηγετικά μέλη είναι «βαφτισμένα» (Vor V Zakone – Thief in law).

Νοίκιαζε σπίτι από εμπλεκόμενη σε μεγάλη απάτη

Όπως φαίνεται οι «δουλειές» ήταν άκρως προσοδοφόρες (εκτιμάται ότι η λεία υπερβαίνει τα 10.000.000 ευρώ) καθώς, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το zougla.gr, πριν από περίπου δύο χρόνια ο 61χρονος αποφάσισε να αλλάξει κατοικία και να μετακινηθεί στην παραλιακή ζώνη.

Νοίκιασε, λοιπόν, μία βίλα στην Ανάβυσσο με πισίνα, μεγάλο κήπο, θέα στο Σαρωνικό, υπαίθριο μπαράκι, τσουλήθρα, διακόσμηση με ακριβά μάρμαρα κα.

Eνδεικτικό των προφυλάξεων που λάμβανε αποτελεί το γεγονός ότι είχε παγιδεύσει περιμετρικά το σπίτι με κάμερες ασφαλείας.

Η βίλα Νοτίων Προαστίων

Το στρατηγείο του D.K.

Φρούριο η βίλα της Αναβύσσου

Μπάρμπεκιου στον κήπο

Η πισίνα του σπιτιού

Η... τσουλήθρα της πισίνας

Η κεντρική είσοδος

Υπαίθριο μπαρ για... χαλάρωση

Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ενοικιαστής του σπιτιού ήταν η κυρία Ρ.

Πρόκειται για μία εκ των βασικών κατηγορουμένων κυκλώματος που είχε εξαπατήσει το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) προκαλώντας στο Δημόσιο τεράστια οικονομική ζημιά.

Μάλιστα, την περίοδο που εξαρθρώθηκε η εν λόγω ομάδα, οι αστυνομικοί είχαν πραγματοποιήσει και πάλι έφοδο στην ίδια κατοικία.

Φοίνικες κοσμούν τον προαύλιο χώρο

Με θέα τον Σαρωνικό

Τα μέλη και ο τρόπος δράσης

Όσον αφορά στη δράση της ομάδας, οι συλληφθέντες έβαζαν στο μάτι σπίτια -κυρίως βίλες- εύπορων οικογενειών στα βόρεια και νότια προάστια της Αθήνας, όπως για παράδειγμα την κατοικία του πρώην υπουργού Οικονομικών, Νίκου Χριστοδουλάκη, στη Βούλα.

Μάλιστα, η παρουσία τους στα σπίτια-στόχους λίγο πριν δράσουν ήταν κάθε άλλο παρά… διακριτική, καθώς μετέβαιναν εκεί με πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία στην πλειονότητά τους είχαν φιμέ τζάμια, ενώ τα οδηγούσαν έχοντας λάβει τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, ώστε να μην παρακολουθούνται από τις διωκτικές Αρχές.

Για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί ήδη 15 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η δράση τους παραπέμπει στα πρότυπα της «Γεωργιανής μαφίας» με συγκεκριμένη δομή (αρχηγό, υπαρχηγό, μέλη κλπ.) και δράση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επρόκειτο για πραγματικούς… αριστοτέχνες, οι οποίοι επιμελώς και με απόλυτη ακρίβεια έβαζαν «υψηλούς στόχους» αρπάζοντας από τα σπίτια κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Στη σπείρα συμμετείχαν ειδικοί στην εκτίμηση κοσμημάτων και πολύτιμων λίθων, αλλά και καλά εκπαιδευμένοι διαρρήκτες που εξασκούνταν συχνά-πυκνά σε κλειδαριές τις οποίες προμηθεύονταν από το ελεύθερο εμπόριο.

Λεία από… χρυσάφι

Πρέπει να σημειωθεί ότι το οικονομικό όφελος από τη δράση του κυκλώματος, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 10.000.000 ευρώ! 

Ποσό το οποίο δικαιολογείται απόλυτα από τα αντικείμενα μεγάλης αξίας που βρέθηκαν στην κατοχή των μελών, όπως τιμαλφή, κινητά, χρήματα, πούρα, ρολόγια και πολλά ακόμη…

Στις παρακάτω φωτογραφίες απεικονίζονται τα κλοπιμαία…

Εκατοντάδες δακτυλίδια περιμένουν τους κατόχους

Χρυσαφικά και ρολόγια χειρός

Είχαν σηκώσει ολόκληρα νοικοκυριά...

Χιλιάδες ευρώ στην αποθήκη της συμμορίας

Έβαζαν στο μάτι τα... ασημικά

Εκατοντάδες κινητά και άλλα τιμαλφή

Διαμάντια μεγάλης αξίας

Θρησκευτική εικόνα από χρυσό και ελεφαντόδοντο

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης