Νέα στοιχεία για τις «ύποπτες» δραστηριότητες του αρχισυνδικαλιστή Ρίζου Ρίζου φαίνεται να προκύπτουν έπειτα από καταγγελίες που έφθασαν στα γραφεία του zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον παλιό του σύντροφο Ν. ΦωτόπουλοΤα αδικήματα εις βάρος του πρώην συνδικαλιστή της ΔΕΗ (μόλις την περασμένη εβδομάδα υπέβαλε αίτηση συνταξιοδότησης) αφορούσαν μέχρι τώρα στις χορηγίες της επιχείρησης προς τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ για πολυδάπανα ταξίδια στο εξωτερικό, την πολυτελή φιλοξενία ξένων συναδέλφων τους και άλλα που ζημίωσαν την επιχείρηση κατά 1.160.470,40 ευρώ.

Η Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος έπειτα από έρευνες εντόπισε 750.547 ευρώ σε δύο λογαριασμούς της offshore εταιρείας ΑRCELOR LTD, στην Κύπρο, με μετόχους τον Ρίζο Ρίζο και τις δύο κόρες του Χριστιάνα και Ιωάννα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πορίσματος της Αρχής, πρόκειται για μαύρο χρήμα, ενώ προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι το συγκεκριμένο ποσό αποτελεί τμήμα του 1.160.470,40 ευρώ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ήδη με ενέργειες του προέδρου της Αρχής, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη, δεσμεύτηκαν τέσσερα πολυτελή ακίνητα της οικογένειας Ρίζου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα θα επιστρέψουν στα δημόσια ταμεία.

Χρυσές δουλειές με φούρνους και νυχτερινά καταστήματα

Άτομα που γνωρίζουν τον Ρίζο Ρίζο αναφέρουν πως οι διασυνδέσεις του ιδίου με τα κυκλώματα τηςΣε συγκέντρωση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ νύχτας ήταν πολλές. Παράλληλα, δεν διστάζουν να καταγγείλουν πως το κύκλωμα του Ρίζου πληρωνόταν ακόμα και με άδειες φωτοβολταϊκών για τις υπηρεσίες που προσέφερε.

Σύμφωνα με τις νέες καταγγελίες που εστάλησαν στο zougla.gr, ο κ. Ρίζος φέρεται -πριν από το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο- να διακίνησε μεγάλα χρηματικά ποσά σε τράπεζα στη Γερμανία.

Όσον αφορά στις μπίζνες με καφετέριες, φούρνους και νυχτερινά κέντρα, ο πρώην αρχισυνδικαλιστής φέρεται να διατηρεί μερίδια σε καταστήματα γνωστής αλυσίδας φούρνων, στο όνομα της κόρης του.

Βγάζει το... ψωμί του ο ΡίζοςΠαράλληλα, στον Πειραιά πλησίον της μαρίνας Ζέας, φέρεται να διαθέτει ακόμη ένα αρτοποιείο, ενώ καταγγέλλεται ότι έχει μερίδιο και σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, στο όνομα όμως συγγενικού του προσώπου. 

Από το ρεπορτάζ προκύπτει πως ακριβώς στην ίδια διεύθυνση που δηλώνεται η εταιρεία «ΓΝΗΣΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ Ε.Π.Ε.», διαχειρίστρια της οποίας -σύμφωνα με το ΦΕΚ 1584, 8 Μαρτίου 2013- είναι η Χριστιάνα Ρίζου, εμφανίζεται και η διεύθυνση της εταιρείας «ΑΤΤΙΚΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ», σύμφωνα με απόφαση για χορήγηση αδείας από το Υπουργείο Πολιτισμού στις 08-08-2013.

Το ορμητήριο της Λ. Αλεξάνδρας

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ορμητήριο του Ρίζου Ρίζου, αλλά και του Λουκή Καβαλιεράτου (πρώην υπάλληλος της ΔΕΗ-επιχειρηματίας), αποτελεί τοΤο καφέ στη Λ. Αλεξάνδρας καφέ Loca, το οποίο βρίσκεται επί της Λ. Αλεξάνδρας στο κέντρο της Αθήνας.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση ανήκει στην πρώην σύντροφο του Ρίζου, τη Μ.Δ., και παράλληλα η κόρη του κατέχει εμπορικά δικαιώματα. 

Ο Δήμος Αθηναίων χορήγησε άδεια λειτουργίας στο κατάστημα «καφετέρια-σνακ-μπαρ», με δυνατότητα ανάπτυξης 14 καθισμάτων στην αίθουσα του μαγαζιού και 70 καθίσματα στον εξωτερικό χώρο. 



 Επένδυση σε επιχείρηση-πλυντήριο

Σε επιχείρηση που είχε εμπλακεί σε υπόθεση ξεπλύματος χρήματος από μεγάλο κύκλωμα σωματεμπορίας εμφανίζεται να επένδυε τα χρήματά του ο κ. Ρίζος Ρίζος!  Ο ίδιος φέρεται μέσω μίας συγγενούς του να έχει αποκτήσει το 2013 «μερίδια» από αρτοποιεία που ανήκουν σε αλυσίδα καταστημάτων που χρησιμοποιούνταν ως «πλυντήριο» πολυεθνικού κυκλώματος.

Σύμφωνα με το «Βήμα», ο κ. Ρίζος φέρεται να είχε επαφές – μέσω συγγενικού προσώπου του – με έναν 45χρονο επιχειρηματία που είχε δύο μεγάλες αλυσίδες φούρνων σε όλη την Ελλάδα κι ο οποίος έχει κατηγορηθεί, την τελευταία εξαετία και μάλιστα είχε φυλακισθεί, ότι έφερνε στη χώρα δεκάδες αλλοδαπές που έπεφταν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης! Ο 45χρονος ήταν ιδιοκτήτης και επιχείρησης με strip show, η οποία είχε έσοδα πολλά εκατομμύρια ευρώ, και, όπως είχε προκύψει από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., χρησιμοποιούσε το ίδιο λογιστήριο για τα εν λόγω νυκτερινά καταστήματα και την αλυσίδα φούρνων…

Ο «Άγγελος» της νύχτας

Όπως καταγγέλλει θύμα τοκογλυφίας στο zougla.gr, ο πρώην αρχισυνδικαλιστής φροντίζει να έχειΤο strip club στη Σύγγρου καθημερινή επαφή για δουλειές με έναν επιχειρηματία ο οποίος είναι γνωστός στον κόσμο της νύχτας με το όνομα «Άγγελος», ενώ η κύρια δραστηριότητά του -όπως καταγγέλλεται- είναι η σωματεμπορία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι μέτοχος επιχείρησης strip show στη Λεωφόρο Συγγρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, στο παρελθόν είχε προκύψει ότι το κύκλωμα νομιμοποιούσε τα κέρδη του μέσω της ίδιας εταιρείας φούρνων, που λειτουργούσαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με την αγορά ακινήτων, καθώς επίσης και τη λειτουργία νυχτερινών κέντρων. Επιπλέον, διοχέτευαν μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς χρημάτων.

H αμαρτωλή βίλα με λεφτά της ΓΕΝΟΠ

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα και τα θέματα για τη ΔΕΗ που αναρτήθηκαν στο zougla.gr:

Εμείς τα είχαμε πει

Συνδικαλιστής με βίλα στο Πανόραμα Βούλας

Συνδικαλιστής με μισθό 24.000 ευρώ το μήνα!

Σύσταση διαφημιστικής εταιρείας από συνδικαλιστές της ΔΕΗ

Οδηγός γενικού δ/ντη της ΔΕΗ με μισθό 12.198 ευρώ

Eπιχορηγήσεις 25 εκ. ευρώ προς τη ΓΕΝΟΠ

Το πρωί υπάλληλοι και το βράδυ επιχειρηματίες

Kάνουν ταμείο για τον… Ρίζο

Στο σπίτι του ο Ρίζος

Η ώρα του εισαγγελέα για τη ΔΕΗ

Πόρισμα-κόλαφος για τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης