Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

«Πιστεύω ότι ήμουν πάρα πολύ τυχερή που έζησα. Μετά από τον αυτόχειρα, αν δεν ήμουν τυχερή, ίσως να ήμουν εγώ το επόμενο θύμα», λέει με τρεμάμενη φωνή στη zougla.gr η δημοσιογράφος, κυρία Ρένα Μανιού, αναφερόμενη στον χθεσινό ξυλοδαρμό της από άντρες των ΜΑΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αφήγηση της για όλα όσα συνέβησαν στο Σύνταγμα σοκάρει. Το μοναδικό ερώτημα που στροβιλίζει στο μυαλό της είναι το «γιατί;».

«Δεν έκανα τίποτα περισσότερο από το να ρωτήσω τους αστυνομικούς τον λόγο για τον οποίο χτυπούσαν ένα ζευγάρι, το οποίο δεν τους έκανε τίποτα» ψελλίζει.

Η φωνή της ακούγεται κουρασμένη με τις παύσεις στο λόγο της να ακολουθούν η μία την άλλη, σε μια προσπάθεια να βάλει τις σκέψεις της σε σειρά. «Δεν θυμάμαι τη στιγμή που άρχισαν να με χτυπούν. Μάλλον επειδή έχω πάθει διάσειση», αναφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γλώσσα της «λύνεται» όταν καλείται να μιλήσει για το τι προηγήθηκε του ξυλοδαρμού. Αρχίζει να μας εξιστορεί τι προηγήθηκε προτού βρεθεί πεσμένη και χτυπημένη στο δρόμο, δυο δρασκελιές απόσταση από Ελληνικό Κοινοβούλιο, περικυκλωμένη από πέντε αστυνομικούς.

Το χρονικό

Η ώρα πλησίαζε τις 18.00 όταν αρκετοί πολίτες, από όλα τα μέρη της Αττικής, είχαν αρχίσει να συρρέουν στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να αποτίσουν «φόρο τιμής» στον 77χρονο, Δημήτρη Χριστούλα, που έδωσε τέλος στη ζωή του.

Η αρχή έγινε με μία ανάρτηση στο διαδίκτυο, η οποία καλούσε τους πολίτες να βρεθούν στη πλατεία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους λόγους που οδήγησαν τον συγκεκριμένο άνθρωπο να προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

Με το πέρασμα της ώρας τα πνεύματα οξύνθηκαν: «Κάποια στιγμή ήμουν ακριβώς στο πεζούλι που ξεκινάει ο χώρος για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Εκεί υπήρχε μια διμοιρία με κάποιους ένστολους, γύρω στα 50 άτομα. Ήμασταν 3-4 άτομα εκεί μπροστά και δεν ενοχλούσαμε κανέναν. Ανάμεσα μας και ένα ζευγάρι το οποίο είχε κάτσει κάτω επειδή είχε κουραστεί» λέει η κυρία Μανιού, επισημαίνοντας ότι η ένταση προκλήθηκε όταν ένας αστυνομικός πλησίασε το ζευγάρι και απαίτησε από τον άντρα που καθόταν να σηκωθεί όρθιος και να περάσει στην απέναντι πλευρά.

«Του είπε με έναν εξαιρετικά άσχημο τρόπο, σήκω επάνω ρε και πέρνα απέναντι. Θέλω να τονίσω ότι δεν υπήρχε ίχνος ειρωνείας από τη μεριά του πολίτη, ο οποίος τον ρώτησε απλά αν επιτρέπεται η καθιστική διαμαρτυρία.

Με το που του είπε αυτή τη κουβέντα, τον βουτάνε έξι άτομα μαζί και αρχίζουν να τον γρονθοκοπούν. Εκείνη τη στιγμή η κοπέλα του, προσπάθησε να κάνει ότι μπορεί για να τον βοηθήσει, οπότε παρατάνε τον κύριο και τραβάνε την κοπέλα με ένα μίσος ανεπανάληπτο. Η κοπέλα δεν ήταν πάνω από 25-26 χρονών. Την χτυπούσαν με λύσσα» επισημαίνει η δημοσιογράφος.

«Τι κάνεις άνθρωπε μου;»

Τότε η κυρία Μανιού πλησίασε τους αστυνομικούς και προσπάθησε, όπως λέει, να τους ζητήσει να σταματήσουν να χτυπούν τη κοπέλα.

«Την είχαν ρίξει κάτω, τη χτυπούσαν και την τραβούσαν με τρόπο απίστευτο. Πλησιάζοντας, απευθύνθηκα σε έναν συγκεκριμένο αστυνομικό και του φώναξα “τι κάνεις άνθρωπέ μου;”. Δεν πρόλαβα να κάνω βήμα και ξαφνικά βρέθηκα στον αέρα και έσκασα δύο μέτρα πιο κάτω. Με βαρούσαν πέντε ή έξι άτομα», καταλήγει.

Ακούστε τη συνέντευξη της Ρένας Μανιού


Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο από τον τραυματισμό της Ρένας Μανιού.

Διαβάστε ακόμη:
Επέμβαση της αστυνομίας στο Σύνταγμα – Μία δημοσιογράφος τραυματίας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης